Ať už je důvodem malá místnost nebo jen špatně zvolená kuchyňská linka s nedostatečnými úložnými prostory, vypadá to ve většině našich kuchyní stejně. Šuplíky jsou plné kuchyňských pomůcek, které tam leží jedna přes druhou, ve skříňkách jsou někde za hrnci naházené všechny pokličky, v desítkách pytlíčků s kořením ležících jeden na druhém se nikdo nevyzná. Během vaření tak vlastně stále něco hledáme, což nás připravuje o drahocenný čas, kterého nikdo z nás nemá nazbyt. Navíc hrozí, že právě kvůli hledání něco připálíme. Jak to ale vyřešit?

Určitě se nemusíte stěhovat do bytu s velkou kuchyní ani měnit linku. Řešení je mnohem prozaičtější. Stačí si pořídit některý z mnoha závěsných systémů, které na trhu jsou. Ušetříte místo a vše potřebné budete mít stále po ruce. Nejčastěji jde o na zeď nebo do kuchyňské linky přidělané tyče, na které se pak upevňují různé háčky, košíčky, nádobky a další. Praktické jsou i závěsné zásobníky na papírové utěrky, které mohou mít navíc i držáky na různé často používané fólie či pečicí papír.

Kromě nich určitě oceníte různé závěsné organizátory, které se dají umístit shora na dvířka kuchyňské linky. Skvělé jsou například ty, do kterých přehledně uložíte neskladné pokličky. Úžasnou vychytávkou jsou i magnetické lišty, na které přehledně zavěsíte všechny své kuchyňské nože. A pokud se vám z nějakého důvodu nechce vrtat do dlaždiček za kuchyňskou linkou, můžete zvolit samodržící doplňky, které připevníte pomocí přísavek.

Prozkoumali jsme za vás nabídky prodejců a vybrali třicet nejzajímavějších závěsných doplňků. Podívejte se, kde a za kolik je seženete!

Fotogalerie
25 fotografií