Stavební úpravy zahrnovaly především výraznou změnu dispozice. Majitel chtěl otevřenější prostor a střízlivý design, který by rostl spolu s potřebami mladé rodiny. V bytě přibyla nová okna a dveře, které přinesly do minimalistického interiéru nové pohledy a hlavně dostatek přirozeného světla.

Zajímavý designový prvek zdobí prostor kuchyně. Na míru vyrobené skříně v jasně modré barvě totiž plynule pokračují po dlouhé stěně v obývacím pokoji. Zde tvoří nízký podlouhlý skladovací prostor, který přechází v jídelní stůl. Pohodlné sezení zajišťuje sedací souprava v krémově bílé barvě.

S barevným pojetím společenské zóny ladí modré perforované schodiště, které vede do patra. Nachází se zde ložnice majitelů spojená s koupelnou a další pokoje. Hlavní koupelnu zdobí obklady z cedrového dřeva, ručně vyráběné marocké dlaždice ve tvaru rybích šupin a kovové prvky v barvě zlata.

Ačkoli je prostor opravdu velkorysý, architekti neváhali použít řešení, které šetří místo. Příkladem je závěsný pracovní stůl v pokoji pro hosty a stolek v dětském pokojíku, který lze elegantně ukrýt za posuvné dveře.

Fotogalerie
22 fotografií