Modernizace soukromého domu v Highbury severním Londýně se opravdu povedla. Z typického řadového domu ve viktoriánském stylu se stal moderní domov pro rodinu s malými dětmi.

Dům se nachází se v těsné blízkosti vchodu do původního stadionu fotbalového klubu Arsenal na vrcholu Highbury. Srdcem nové části domu je prostorná kuchyň a jídelna, která se nachází v nové zadní části domu. Vytvořena z bezrámových skleněných panelů a lineárních dřevěných panelů. Skleněná “skříňka” umožňuje přímé pronikání slunečních paprsků do interiéru a výrazně ho prosvětluje. V horním patře je skleněná fasáda přístavby zakryta strukturou ze dřevěných latí, které v interiéru rozehrávají působivou hru světla a stínů.

Nové přízemí vzniklo pod původním domem. Má otevřený půdorys a setkávají se zde různé činnosti - vaření, stolování a relaxace. Plně prosklené skládací dveře umožňují přímý přístup na zahradní plochu. Vestavěné regály se skládacími stolky v herně pro děti na sebe poutají pozornost jasně zelenými odstíny a poskytují silný kontrast k přirozenému dřevu používanému v celém domě.

Styl interiéru byl inspirován láskou klientů k exteriéru a slabostí pro nordický design. Dům je pak důkazem, že přirozené světlo a materiály lze kombinovat a vytvářet pozadí pro jednoduché, ale stylové moderní vybavení.

Fotogalerie
8 fotografií