Architekt měl na pozemku dřevěnou kancelářskou budovu z roku 1950 a cihlový dům z roku 1895, který sloužil k uschovávání kočárů. Za pomoci kolegy architekta Nika Wagemansa citlivě rekonstruoval dům pro kočáry a využil při tom materiály kancelářské budovy z 50. let. "Pro mě je nejdůležitější princip transformace," říká Bruggink. "Představa, že existující budova může být přizpůsobena tak, aby získala zcela novou tvář, je něco, co mě fascinuje."

Do omezeného prostoru o rozloze 164 m2 architekti dokázali vměstnat velké množství funkcí. Hned za vchodem do domu přivítá příchozí velký otevřený salon s vysokým stropem. Volně stojící střední část v přízemí obsahuje kuchyň. V patře se nachází ložnice, koupelna a kancelář. V zadní stěně je velkorysé panoramatické okno, díky kterému do prostoru proudí přirozené světlo.

Každý prvek designu byl pečlivě vybrán a Wagemans také vytvořil jeden kus nábytku jako součást seriálu Confused Furniture. Malíř Jans Muskee a sochaři z Handmade Industrials poskytli umělecká díla, která doplňují interiéry. Chloubou domu je restaurovaný koberec od Atelier Remy & Veenhuizen, který nese ducha recyklace materiálů v průběhu celého projektu.

Fotogalerie
17 fotografií