Dražba probíhala ve středu v Londýně. O Bondův sporťák překvapivě projevili zájem jen dva kupci. Cena se nakonec vyšplhala na asi 80 milionů korun a novým Majitelem je americký podnikatel Harry Yaegym, jak informovala agentura Reuters. Šťastný majitel ho plánuje vystavit ve svém muzeu v Ohiu.

Vůz dal do dražby americký rozhlasový moderátor Jerry Lee, který ho koupil v roce 1969 za 12.000 dolarů. Od té doby ho měl doma a jen zřídka ho ukázal na veřejnosti. Podle RM Auctions je v perfektním stavu a má najeto jen 48 000 kilometrů.

Jeden z původních Astonů byl ukraden

Autor Bonda Ian Fleming ve svých románech slavného agenta původně posadil do svého oblíbeného bentleye. Filmaři se ale rozhodli pro Aston Martin, kterému pak účinkování v Goldfingerovi přineslo výrazný nárůst prodeje. Druhý Aston Martin DB5, který Connery ve filmech řídil, byl ukraden v roce 1997 a nebyl nikdy nalezen.

Connery tento vůz řídil ve snímcích Goldfinger a Thunderball. Stal se jedním z nejslavnějších "filmových" automobilů a každý fanoušek bondovek ví, že má rotující poznávací značku, neprůstřelný vysunovací štít na zádi, samopaly, kouřovou clonu, rozprašovač oleje na silnici nebo předchůdce satelitní navigace.

Fotogalerie
4 fotografie

Vůz dal do dražby americký rozhlasový moderátor Jerry Lee, který ho koupil v roce 1969 za 12.000 dolarů. Od té doby ho měl doma a jen zřídka ho ukázal na veřejnosti. Podle RM Auctions je v perfektním stavu a má najeto jen 30.000 mil (48.000 kilometrů).