Vlčice Kate a vlk Humphrey sice patří do jedné smečky, ale každý do jiné "sociální" skupiny. Zatímco Kate se připravuje na roli vůdčí "alfa" samice, Humphrey stojí na nejnižší příčce vlčí hierarchie. To má ale i svoje výhody - je absolutně svobodný a může trávit celé dny zábavou s kamarády v rodném Jasperově národním parku v Kanadě.

Ukázky z filmu Alfa Omega 3D
Autor: Palace pictures

Aby zajistil klid ve smečce, rozhodne se otec Kate zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Jenže jeho plány zkříží lidé, kteří Kate a Humphreyho pomocí uspávací střely odchytí a vypustí ve vzdáleném přírodním parku v Idahu, kde by se měli stát základem nové smečky. Oba vlci se však rozhodnou k návratu domů. Při putování zažívají různá dobrodružství a postupně v sobě najdou zalíbení. Ovšem návratem do Jasperova parku pro ně trable nekončí, protože jejich lásce stojí v cestě zákon vlčí smečky, který lásku mezi výše a níže postavenými vlky nepřipouští.

Ukázky z filmu Alfa Omega 3D
Autor: Palace pictures

Recenzenti v anglicky psaných médiích na snímku mnoho pozitivního nenalezli. Vyčítají mu mdlou a nezajímavou výtvarnou podobu a nudný a předvídatelný děj. Po skončení filmu si prý jen málokdo vzpomene, o čem vlastně byl, napsal jeden z kritiků. Shodli se, že Alfa a Omega je prý jeden z nejslabších animovaných filmů letošního roku. Jedna z málo kladných recenzí ho označuje alespoň za "půvabný".