Po desetiletích boje se rytíři vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství.

Ukázky z filmu Hon na čarodějnice
Autor: HCE

Na výpravném filmu v režii Dominica Seny (60 sekund, Swordfish: Operace Hacker), který se odehrává hlavně v Rakousku a Maďarsku, se kvůli autentičnosti podílel tým expertů, ať už kaskadérů, odborníků na šerm, jízdu na koni nebo design scén. „Maďarsko bylo naší základnou, ale strávili jsme hodně času také ve Vídni a Salcburku. Ohromné lesy, kláštery a hrady byly především v Rakousku,“ vzpomíná na natáčení režisér Sena.

Ukázky z filmu Hon na čarodějnice
Autor: HCE

Nicolas Cage si podobnou roli ještě nikdy nevyzkoušel, ale třeba mu poloha středověkého řezníka sedne. Herec je navíc z projektu úplně nadšen: „Cítím se s tím obdobím velmi blízce spojený. Když mi bylo pět, možná šest let, otec pro mě postavil na dvorku dřevěný hrad.

Ukázky z filmu Hon na čarodějnice
Autor: HCE

Trávil jsem v něm celé dny a snil o hrdinstvích, která bych jako rytíř dosáhl. Také jsem vždycky chtěl hrát ve filmu, který by mi umožnil zažít krásný a hornatý terén. Když jsem scénář přečetl a zjistil jsem, že budu na koni v rakouských Alpách, hned jsem tam chtěl být!“