Působivý příběh otce a syna, který natočil režisér Joseph Kosinski, se přenáší z reálného světa do kybernetického prostoru plného dramatických nástrah a nebezpečí. Hlavní hrdina Sam Flynn, jehož ztvárnil Garrett Hedlund, je posedlý odhalením záhady kolem zmizení svého otce Kevina, který patřil mezi největší počítačové odborníky a vizionáře. Role otce se ujal jeden z nejúspěšnějších hollywoodských herců Jeff Bridges, který byl mnohokrát nominován na Oscara a Zlatý glóbus.

Ukázky z filmu Tron: 3D Legacy
Autor: Falcon.cz

Sam, který zdědí firmu po svém zmizelém otci, se vyžívá v rošťáckém zasahování do činnosti svých podřízených. Zvážní však, když dostane zprávu ze zastaralého pageru. Začne pátrat po původu podivného signálu a ocitne se v digitálním světě, který vytvořil jeho otec. Musí pak zdolávat překážky, aby se v tomto virtuálním světě udržel naživu. S pomocí odvážné bojovnice Quorry, kterou hraje Olivia Wilde, se pak otec a syn vydávají na smrtelně nebezpečnou pouť po vizuálně úchvatném digitálním světě.

Ukázky z filmu Tron: 3D Legacy
Autor: Falcon.cz

Děj je plný efektních světelných motocyklů, kybernetických vozidel, letadel, zbraní a strojů, ale také zloduchů, s nimiž musí lidský "uživatel" tvrdě bojovat. Tvůrci více než dvouhodinového filmu, který na český trh uvádí studio Falcon, se snažili zachovat styl vizionářského scenáristy a režiséra Stevena Lisbergera, který se nyní na tvorbě nového snímku podílel jako producent. Přes zjevné vizuální výhody se prý snažili zachovat ducha Lisbergerova snu.

Ukázky z filmu Tron: 3D Legacy
Autor: Falcon.cz

"Mým cílem bylo natočit film tak, aby působil reálně. Chtěl jsem, aby vznikl dojem, že jsme vzali do světa Tronu klasické filmové kamery a celý film natočili tam," řekl režisér. Pro snímek tak mimo počítačové animace použil hodně reálných kulis. Zároveň maximálně využil moderní efektové 2D a 3D technologie.

Tvůrci filmu si zároveň zakládali na hereckém obsazení, "které by dokázalo vdechnout život vizi Tron". Podařilo se jim přesvědčit Jeffa Bridgese, aby si zopakoval roli geniálního herního vývojáře Kevina Flynna a současně zahrál mladšího dvojníka Clu. Nebylo to však prý vůbec těžké. "Je to zcela nový způsob natáčení filmů, který jsem si dříve neměl šanci vyzkoušet," řekl ke své účasti Bridges.

Ukázky z filmu Tron: 3D Legacy
Autor: Falcon.cz

Natáčení v 3D poskytuje podle tvůrců divákům poutavý zážitek, který se vyrovná tomu, co v počítačovém světě zažívá sám hrdina. Diváci nejsou pouhými pasivními pozorovateli jeho pouti po kyberprostoru, ale "přímo se jí účastní". Celkový efekt je podtržen tím, že scény z reálného světa jsou natočeny v klasické 2D technologii a 3D se pak projeví teprve po vstupu do digitálního světa.