Může. To si aspoň myslí tvůrci fi lmu. Odkud se ale Momoa vlastně vzal? Narodil se v Honolulu na Havaji. V roce 1998 začal studovat podmořskou biologii na univerzitě a právě tam byl objeven návrhářem Takeem. Během roku již předváděl pro světoznámého návrháře Louise Vuittona a v roce 1999 se stal havajským modelem roku. Kromě hraní se Momoa věnuje také psaní a aktivně sportuje. Nejraději má horolezectví, snowboarding, jízdu na kole či na skatu. Nezanedbává ani duchovní oblast a ve volném čase se prý zabývá buddhismem.

Žene ho touha po pomstě

Proslavil se především díky seriálům. Hrál například v Pobřežní hlídce nebo jednu z hlavních postav v seriálu Stargate Atlantis. Na svém kontě má i role v celovečerních filmech, ale je pravda, že role Barbara Conana příliš charakterního herectví nevyžaduje. Důležité je, aby muž, který předváděl značkové kabelky, dokázal diváky přesvědčit, že vyrůstal v otroctví, stal se z něho gladiátor a jediné, co jej drží při životě, je touha po pomstě za smrt jeho rodičů.

Fotogalerie
3 fotografie

Hora svalů proti mrštnosti

Podle prvních ukázek je vidět, že rejstřík grimas má Momoa rozhodně větší než Arnold, který si vystačil s kamennou tváří téměř celý film. Oproti Arnoldovi je Momoa také daleko zdatnějším šermířem. Zatímco Arnold se mečem kvůli obřím svalům těžkopádně oháněl, Jason s ním mává i díky šestitýdennímu intenzivnímu tréninku mrštně a obratně, jako by se s ním narodil. Kromě toho uvidíme Momou, jak si umí poradit s milostnými scénami.

Ty filmové nebyly Arnoldovi zrovna vlastní, přestože v civilním životě byl v tomto ohledu velmi čiperný. Film má přístupnost R (v USA mohou děti mladší sedmnácti let jít na fi lm pouze v doprovodu rodičů), a tak je možné, že kromě potoků krve se diváci mohou těšit i na obnažené bulharské herečky! A to všechno ve 3D projekci! Pokud chcete zjistit, který Conan je lepší, nezbývá než vyrazit do kina, premiéra fi lmu je v Česku 18. srpna.