Komorní drama o ztrátě moci se natáčelo během července a srpna minulého roku v památkově chráněném objektu vily Čerych v České Skalici. Exprezident tak dokončil práci na svém prvním, a jak tvrdí, zároveň posledním filmu Odcházení, který byl natočen podle jeho vlastního scénáře divadelní hry. Hlavní roli si v něm zahrála jeho žena Dagmar Havlová a herec Josef Abrhám.

Fotogalerie
20 fotografií

Exprezident si tak konečně splnil svůj sen, poprvé v životě si stoupl jako režisér za kameru. „Je to pro mne velmi zajímavá a pozoruhodná zkušenost,“ hodnotí své první režijní působení bývalý prezident Václav Havel a zdůrazňuje, že pro natáčení bylo nesmírně důležité, že byl po celou dobu obklopen nejlepšími profesionály v oboru – nejen kameramanem Janem Malířem, střihačem Jiří Brožkem, ale všemi, kteří se na natáčení podíleli.

Nejenže Havel režíroval vlastní ženu, ale do filmu obsadil i nejlepší české herce. Vedle manželky i Josefa Abrháma, Oldřicha Kaisera, Jiřího Lábuse, Jaroslava Duška, Evu Holubovou nebo Tatianu Vilhelmovou. „Taková nabídka se neodmítá. Neváhal jsem ani vteřinu,“ netajil Lábus.

Poslední klapka filmu, jehož rozpočet je 44 milionů, padla koncem srpna. Příběh o loučení politika s mocí, ve kterém mají hlavní role Josef Abrhám a Dagmar Havlová, vstoupí do českých kin 24. března 2011. Velký zájem o něj je i ve světě.

Trailer: Odcházení

Video
Video se připravuje ...

Trailer: Odcházení Bontonfilm