Podle serveru nymag.com se v souvislosti s hereckým obsazením hovoří o Michaelovi Fassbenderovi, Michelle Yeoh nebo vycházející švédské hvězdě Noomi Rapace.

Film Vetřelec, natočený v roce 1979, byl pro Scotta vstupenkou do světa velkého filmu. Snímek se dočkal několika pokračování, na kterých se vystřídali také uznávaní režiséři David Fincher a James Cameron. Připravovaný dvoudílný snímek nese pracovní název Ráj a má rekapitulovat události předtím, než na planetu zamořenou vetřelci dorazila vesmírná loď pod vedením seržantky Ripley.

Do Ráje chtěli DiCapria

Přípravy filmu jsou zatím teprve v začátcích. Pro jednu z mužských rolí se spekulovalo o Leonardu DiCapriovi, ten prý ale musel odmítnout z časových důvodů. Fassbender, známý z filmu Hanebný pancharti, si zase podle nymag.com řekl o doslova astronomický honorář, který překvapil i sci-fi veterána Scotta. Zástupci obou stran prý ale stále jednají a není vyloučeno, že se nakonec dohodnou.

Michelle Yeoh, známá z dramatu Tygr a drak, by ve filmu měla ztvárnit jednu ze zkušenějších členek týmu, zatímco nejlepší adeptkou pro hlavní ženskou roli je prý švédská herečka Noomi Rapace. Ta se proslavila především hlavní rolí v sérii filmů natočených podle knižní trilogie Stiega Larssona Millenium.

Fotogalerie
4 fotografie