Argentina a Paraguay už oznámily, že se odmítají podílet na produkci filmu s názvem Triple Frontier, protože se obávají, že bude negativně prezentovat oblast na pomezí tří jihoamerických zemí.

Hvězdou filmu bude Tom Hanks, napsal produkční Charles Roven na stránkách ComingSoon.net, které se specializují na aktuality v této oblasti. "Stále hledáme obsazení dalších rolí. Doufáme, že se natáčet začne v polovině března."

Agenti Toma Hankse, který má na svém kontě Oscary pro nejlepšího herce za role ve filmech Philadelphia a Forrest Gump, se k jeho oznámení zatím nevyjádřili. Kathryn Bigelow, oceněná letos Oscarem za nejlepší režii za film z irácké války Smrt čeká všude, se chystá přijet na hranici Brazílie-Paraguay-Argentina, aby si prohlédla místo natáčení.

Trojitá hranice je kosmopolitní oblast, která je považovaná za důležité místo pašování zboží a podle USA i centrum financování islamistických teroristických skupin. Brazílie, Paraguay i Argentina to důrazně popírají a tvrdí, že pro to neexistuje žádný důkaz.
V této oblasti, hlavně v Ciudad del Este v Paraguayi, žije komunita arabského původu. V regionu tvořeném tropickými lesy jsou známé vodopády Iguazú a další místa hojně navštěvovaná turisty.