Natáčení začalo už v září v Barrandovských ateliérech. Terapie je první hraný seriál, který se realizuje v produkci HBO Česká republika. Připravovaný seriál vychází z izraelské předlohy Be Tipul autora Hagaie Leviho, celosvětově známou se stala jeho americká verze In Treatment (u nás uvedená pod titulem V odborné péči), v níž se hlavní role úspěšně zhostil Gabriel Byrne.

Hlavní úlohu české verze vyprávění o osudech rozporuplného psychoterapeuta a jeho svérázných klientů ztvární Karel Roden. V seriálu si zahraje i Aňa Geislerová, objeví se v roli jedné z jeho pacientek. "V seriálu hraju manželku herce Martina Hofmanna, s ním pak chodíme k psychiatrovi Karlu Rodenovi, je to pěkná role," řekla Blesk.cz Geislerová.

Fotogalerie
5 fotografií

Českou podobu díla, ověnčeného dvěma televizními cenami Emmy, Zlatým glóbem za kreaci Gabriela Byrnea a cenou WGA Award za scénáře, připravuje režisér Petr Zelenka ve spolupráci s režisérem Markem Najbrtem. Scénáře jednotlivých epizod napsali Petr Zelenka, Marek Najbrt, Iva Klestilová, Ben Tuček a Robert Geisler.

S uvedením seriálu Terapie se počítá na podzim 2011. „Doufáme, že Terapie, na níž pracujeme s umělci, kteří nepatří do běžných seriálových stájí českých televizí, dá pojmu český televizní seriál úplně nový rozměr,“ poznamenal o připravovaném projektu Ondřej Zach, generální ředitel HBO Česká republika.