Ve Spojených státech se čeká, že nový Harry Potter vynese o svém prvním promítacím víkendu nejméně 100 milionů dolarů (1,8 miliardy korun). Mohl by se tak stát z tohoto hlediska nejúspěšnějším filmem celé potterovské řady.

Dosud nejvíc - 102,7 milionu dolarů - zaplatili američtí diváci, když se v roce 2005 poprvé o víkendu promítal díl nazvaný Harry Potter a Ohnivý pohár.
Potter ale i tak velice zaostává za snímkem o Batmanovi Temný rytíř, který v USA o prvním víkendu vydělal rekordních 158,4 milionu dolarů.

Návštěvnost kin neohrozil ani únik části filmu na internet. Asi šestatřicetiminutové video se online objevilo krátce před jeho mezinárodním uvedením do kin. Podle hollywoodského studia Warner Bros. byla sekvence z filmu Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 na stránky umožňující sdílení souborů "nezákonně umístěna" v úterý. Studio prý na odstranění videa z internetu pracuje a případ vyšetřuje. Není zatím jasné, jak se výňatek z filmu na internet dostal. Podle mluvčího studia, jde o závažné porušení autorských práv.