Justin Timberlake se také přiznal, že Facebook skoro nepoužívá, rozhodně tomu nepropadl a raději se s přáteli setkává osobně, než virtuálně. Na druhou stranu ale chápe velkou popularitu této skoro "závislácké" věci. "Je jasné, že v mnoha ohledech je to pro lidi velmi zábavná činnost, vyměnování si fotografií a zážitků z různých akcí, rozhodně pobaví, také to využijí ti, kteří se nemohou tak často vidět, ale stále jsou ve spojení," vyjmenoval klady Facebooku Justin Timberlake.

Na roli čekal tři týdny

Pro zpěváka to byla už několikátá filmová zkušenost, ale i přesto cítil obavy a velký respekt hlavně před známým režisérem Davidem Fincherem, který úspěšný film natočil. "Na spolupráci s ním jsem se hrozně těšil, ale do poslední chvíle jsem ani nevěděl, jestli tu roli dostanu, čekal jsem na odpověď tři týdny," řekl zpěvák, který ve filmu hraje roli spolutvůrce Facebooku Seana Parkera.

Ten je ve světě známý jako internetový byznysmen. Prosadil se už jako mladý student a založil první hudební technologii, která umožňovala uživatelům mezi sebou jednoduše kopírovat a distribuovat hudbu ve formátu MP3, čímž obcházela zavedený způsob distribuce hudby. V dobách největší slávy službu využívaly desítky milionů uživatelů, nakonec ale byla pro porušování autorských práv vypnuta. Služba byla pojmenována podle Parkerovi přezdívky, vycházející ze stylu jeho účesu.

Timberlake měl dokonce možnost se s Parkrem několikrát setkat a roli spolu i probrat. "Krátce jsme se setkali v New Yorku, mluvili jsme o všem. Je to sympaťák, navíc, když jsem četl scénář filmu, řekl jsem si jak nemůžete milovat takového chlapa? Jeho neomalenost, jeho cynismus, jeho řečnická brilance, to vás prostě dostane," vypráví nadšeně Timberlake o setkání se svou filmovou předlohou.

Fotogalerie
3 fotografie

Film je horkým adeptem na Oscara

Podle odborníků by se tento nový filmový hit mohl ucházet o letošního Oscara. Snímek Sociální síť vypráví příběh šestadvacetiletého Marka Zuckerberga, který přišel s nápadem založit komunitní stránky Facebook. Jeho inovátorský plán spočíval v tom, že vymyslel způsob, jak propojit jednotlivé uživatele komunitního serveru. Původně byla stránka určena pro skupinu studentů Harvardovy univerzity, kde Zuckerberg studoval. Záhy se z ní však stal nový fenomén internetu a ze zakladatele Facebooku byl rázem milionář.

Snímek je filmovou adaptací příběhu z amerického knižního bestselleru Bena Mezricha Accidental Billionaires (Nahodilí miliardáři). Režisérem filmu je David Fincher, který natáčel například Klub rváčů (1999) s Bradem Pittem v hlavní roli. Producentem snímku je hollywoodská hvězda Kevin Spacey. Do českých kin si na snímek můžete zajít 4.listopadu, kdy má u nás film premiéru.