Tom Cruise má rád adrenalin. Natočit životu nebezpečnou scénu do akčního filmu pro něj proto není žádný problém. Dubléra odmítá. V sobotu se ale opravdu předvedl. Neváhal a scénu z připravovaného čtvrtého dílu filmu Mission: Impossible, kdy jeho postava agent Ethan Hunt visí z mrakodrapu, bez mrknutí oka zahrál.


Dělá to kvůli věrohodnosti

Nebezpečná scéna se natáčela tuto sobotu v Dubaji na nejvyšší budově světa Burdž Kalifa. Herec visel na ochozu 124. patra domu, který má 162 podlaží. Kousek nad hollywoodskou hvězdou se vznášel vrtulník, pod budovou stáli fanoušci, kterým se při pohledu na houpajícího se herce ve výšce přes 828 metrů tajil dech.

„Strávil jsem spoustu dní a hodin na stěně této budovy. Nemůžu říct další podrobnosti,“ řekl s klidem v hlase Tom. Jako on ale asi nebyla v pohodě a klidu jeho žena Katie Holmes (32). Ta určitě musela mít srdce až v krku!

Mluvčí oblíbeného hollywoodského herce dodal: „Tom se na to dlouho připravoval. Věří, že když to zahraje sám, publikum více uvěří charakteru role.“ Možná, že fanoušci by spíše ocenili, kdyby se o svého idola nemuseli bát...

Po dotočení nejnebezpečnějšího kousku své kariéry se Tom s kolegy Jeremy Rennerem (39) a Paulou Patton (34) klidnou chůzí odebral na konferenci do hotelu Armani.

Ethan Hunt