Ministr kultury muslimsko-chorvatské Federace Bosny a Hercegoviny Gavrilo Grahovac změnil rozhodnutí svého ministerstva, které předběžně Jolie dovolilo, aby natáčela v lokalitách Sarajeva a Zenice. "Už povolení k natáčení nemají. Dostanou ho, když nám dají scénář, který bude o něčem jiném, než jak ho známe dnes podle toho, co nám vyprávěli lidé, co ho četli," řekl Grahovac.

Podle magazínu Variety film vypráví milostný příběh Srba a Bosňačky na začátku války a vliv, jaký válka na vztah milenců měla. Podle bosenské herečky Zany Marjanovičové, která má hrát hlavní roli, jde o příběh lásky, k níž došlo během války v Bosně. Film podle ní nepodporuje a nestranní žádným politickým postojům.

Fotogalerie
4 fotografie

Natáčení filmu zakázali kvůli zkresleným informacím

V Bosně to zřejmě ale vidí jinak. Podle bosenského tisku film vypráví milostný příběh muslimky a Srba, který ji znásilnil. "Nemůžeme zabránit, aby se film nenatočil jinde, ale minimálně můžeme vyjádřit náš nesouhlas s natáčením filmu, který neříká pravdu a který zraňuje velký počet obětí války," dodal Grahovac.

"Je to nepravdivá historka. Mezi tisícovkami svědků, znásilněných žen během války, neexistuje ani jediná, která by vyprávěla příběh lásky mezi obětí a jejím katem," řekla Bakira Hasečičová, prezidentka sdružení Ženské oběti války ze Sarajeva. "Nedovolíme, aby někdo zneucťoval naši bolest," dodala.

Jolie je s Pittem na natáčení v Maďarsku

První část svého filmu začala Jolie natáčet v Maďarsku před dvěma týdny. Do maďarské metropole přijela se svým partnerem Bradem Pittem. Pronajali si vilu v Budě v kopcích nad metropolí. Bosnu Jolie navštívila v minulosti dvakrát jako velvyslankyně dobré vůli agentury OSN pro uprchlíky. Při své návštěvě v srpnu pak prozradila svůj plán na režii filmu, v němž má hrát více herců a hereček z bosenského regionu. S natáčením svého režijního debutu chtěla v listopadu pokračovat v Bosně.