Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jákl chce vězně Kajínka na premiéře!

/
  • Fotografie
    Fotografie (internal)
    22. července 2010 ● 05:20

    Režisér Petr Jákl (36), kterému před pár dny v pražské Všeobecné fakultní nemocnici vyoperovali slepé střevo, nezahálí. I z nemocnice, odkud ho včera propustili do domácí péče, úřadoval. Poslal žádost vězeňské službě, aby se Jiří Kajínek, podle jehož osudu natočil film, mohl účastnit slavnostní premiéry. „Za zkoušku nic nedám,“ svěřil Blesku Jákl.

    Film Kajínek bude mít premiéru 4. srpna v pražském kině Palace Cinemas Slovanský dům. Právě tam by měl podle Jáklovy představy dorazit také nejslavnější český vězeň.

    Bezpečnostní opatření

    „Samozřejmě, že bychom dodrželi všechna potřebná bezpečnostní opatření a veškeré náklady s tím spojené, bychom v plné výši uhradili,“ píše Jákl ve své žádosti.

    Odkazuje i na dosavadní spolupráci s vězeňskou službou, která filmovému štábu vyšla vstříc a umožnila několik setkání režiséra a jeho nejbližších spolupracovníků s Kajínkem.

    Fotogalerie
    1 fotografie

    Slámová nevěří v účast Kajínka na premiéře

    „Sešli jsme se šestkrát. Naposledy v květnu, kdy jsme mu přinesli i Blesk,“ prozradil Jákl. „Já se s Jiřím Kajínkem viděla jednou a byla jsem překvapená, jak se po šestnácti letech ve vězení pořád drží,“ doplnila Táňa Vilhelmová, která ve filmu ztvárňuje Kajínkovu advokátku Kláru Slámovou.

    Právnička Slámová se premiéry chce účastnit. „Muselo by mi do toho přijít něco hodně důležitého,“ řekla Blesku. „Nevěřím ale, že by z vězení Jiřího Kajínka na premiéru pustili. Má opravdu nadstandardní bezpečnostní opatření,“ vysvětlila.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

9030: Aby si se náhodou nepo.sral , Jestli ty nemáš náhodou máslo na hlavě blbe.

(26. 07. 2010 14:57)

zirafa: takové plamenné řeči pronášeli prokurátoři v 50. letech při vykonstruovaných politických procesech... a stejně tak odsoudili i Kajínka, za něco, co neudělal....

(22. 07. 2010 10:17)

janstanek: Je jasné, že ten pan režisér, chce nájemného vraha Kájínka na premiéru, jen kvvůli většímu zisku. Natočením propagačního filmu a vrahovi a zloději plive do tváře všem Kájínkovým obětem. Nejen těm, které zavraždil, ale i těm, které okradl a zmrzačil. Stejně tak, jako je trestná propagace fašismu, měla by být trestná propagace zločinců, kteří vraždí a mrzačí lidi.

(22. 07. 2010 08:08)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy