Za roli egyptské královny si řekla o milion dolarů – v té době o nevídanou částku. Dostala ji. Málem to položilo známé filmové studio 20th Century Fox. Přestože jde o její nejznámější roli, vytouženého Oscara získala za jiné snímky, ve kterých rovněž excelovala.

Honorář Elizabeth byl v roce 1963 nejvyšším ve filmové historii. To samé platilo i o rozpočtu snímku. Měl být původně jen dva miliony dolarů, ale nakonec vystoupal na neuvěřitelných 44 milionů dolarů. I když se stal snímek s tržbami 26 milionů dolarů nejvýdělečnějším filmem roku, studio 20th Century Fox kvůli jeho nákladům málem zbankrotovalo.

O dva roky dříve při natáčení snímku chytila Elizabeth v Evropě zápal plic. Její stav byl tak vážný, že se začalo hovořit o hereččině blížící se smrti. Podstoupila tracheotomii – chirurgické rozříznutí krku kvůli přístupu do průdušnice a dýchání.

Fotogalerie
5 fotografií

Natáčení Kleopatry bylo od samého počátku velmi problematické. Scénář a dekorace se musely kvůli hereččiným nemocem neustále měnit. Natáčení se navíc muselo několikrát opakovat a vystřídalo se na něm několik režisérů a herců.

Při natáčení filmu se Taylor seznámila s hercem Richardem Burtonem (†58), který se pak stal jejím manželem. A hned dvakrát! Zajímavostí je, že Burton Kleopatru původně vůbec natáčet neměl. Shodou náhod ale nakonec vystřídal v hlavní roli jednoho z herců.

Pro Elizabeth se nyní rychle připravuje pohřeb. Dle agentury AP bude uložena na hřbitově slavných, kde odpočívá i král popu Michael Jackson. Na hřbitově Forest Lawn našly místo posledního odpočinku i takové osobnosti jako Clark Gable, Nat King Cole nebo Walt Disney.