Joan Collins na sebe upoutala pozornost už na červeném koberci. Postarala se to její nákladná róba v pastelových barvách smetany a lila posetá černými korálky s bohatou výšivkou. Díky šatům sice vynikla její skvělá postava, ale kvůli přílišnému sevření přišly na Joan mdloby.  

Joan Collins zkolabovala kvůli této těsné róbě, v níž měla vyniknout její štíhlá postava
Autor: profimedia.cz


Během slavnostního ceremoniálu, kolem desáté večer, se jí udělalo zle, začala se jí točit hlava a cítila slabost. „Byla jsem v těch šatech sedm hodin. Začalo mi být zle. Chtěla jsem se zhluboka nadechnout, ale omdlela jsem,“ řekla Collins deníku New York Post.

Její manžel Percy Gibson usadil Joan na pohovku v hotelu a zavolal záchranku. „Chtěla jsem odjet limuzínou, ale nakonec jsem jela v sanitce. V nemocnici mi udělali testy. Výsledky byly v pořádku. Lékaři mi řekli, že mi nic není, a propustili mne,“ svěřila se herečka, která se z tohoto nepříjemného zážitku do budoucna poučila.

„Pravdou je, že jsem si špatně vybrala. Byla jsem v nich stažená jako ve viktoriánském korzetu. Ale dobrá zpráva je, že jsem v pořádku a nic mi není," mávla nad nepříjemností z Oscarů rukou Joan.