Sasha Mitchell vystudoval herectví v New Yorku a mezitím se živil jako model. Spolupracoval se známým módním fotografem Brucem Weberem. Nakonec modeling opustil a odjel zkusit štěstí do Hollywoodu. V roce 1987 získal první roli ve filmu Pleasures.

Ve filmu se mu ale moc nedařilo, tak se vrhl na seriály. První úspěch zaznamenal v populárním Dallasu. V seriálu hrál v letech 1989 - 1991 nemanželského syna "Džejára". Jeho stěžejní role, ale měla teprve přijít. Cody Lambert se stal oblíbenou groteskní postavou v úspěšném seriálu Krok za krokem s Patrickem Duffym v hlavní roli. Po boku Duffyho se objevil již dříve ve zmiňovaném seriálu Dallas.

Ze seriálu byl ale v roce 1995 vyhozen. Manželka ho totiž obvinila z domácího násilí a producenti se obávali, že by to mohlo narušit natáčení. Manželka Jeannette Denise se s ním nakonec kvůli sporům rozvedla. Stačili spolu zplodit čtyři děti - Paulina Justine (23), Caroline (20), Stacy (15), Ethana (14). Momentálně Sasha žije v San Fernando Valley se svou druhou ženou Rachel.

Fotogalerie
3 fotografie