Annie Girardot, držitelka dvou prestižních ocenění Cézar, pocítila první příznaky nemoci mozku před jedenácti lety, když na jevišti v roli Madame Marguerite zapomněla slova písně, kterou velmi dobře znala. Její stav se začal zhoršovat, přesto rodina před filmovou hvězdou diagnózu tajila, protože věděla, jak by zprávu těžko nesla. Annie totiž v jednom z rozhovorů uvedla, že by spáchala sebevraždu, pokud by měla začít trpět Alzheimerovou chorobou.

Dcera herečky Giulia Salvatori se rozhodla zveřejnit pravdu o zdraví své slavné matky. Jak nemoc postupovala, Girardot začala být zmatená, náladová, nepřátelská a velmi zapomnětlivá. Teď už nemoc dospěla tak daleko, že ikona francouzského filmu přestala jasně uvažovat, choroba jí navíc vzala snad všechny vzpomínky.

„Maminka si stěží pamatuje, že byla filmovou hvězdou, celé dny prosedí v křesle, žije ve svém světě,“ řekla francouzskému týdeníku Paris Match dcera Giulia. V pařížském sanatoriu žije Annie Girardot společně se starším bratrem Jeanem, který trpí také Alzheimerovou chorobou.

Fotogalerie
1 fotografie