Izraelská herečka a zpěvačka Daliah Lavi, vlastním jménem Daliah Lewinbuk, se narodila 12. října 1942 v Haifě. Od dětství toužila stát se baletkou, proslavila se však jako herečka a zpěvačka.

Zahrála si Palomu v Old Shatterhandovi

Počátkem 60. let jí izraelský režisér Raphael Nussbaum svěřil hlavní roli v úspěšném filmu Brennender Sand, odehrávajícím se ve starém antickém městě Petra. Zároveň se seznámila se svým budoucím manželem, francouzským obchodníkem. Exotická krása jí dopomohla k účinkování ve čtyřech desítkách evropských filmů. Krátce působila i v Hollywoodu. Stála po boku takových hvězd, jakými byli Kirk Douglas, Dean Martin či Yul Brynner. Roce 1963 si zahrála roli Indiánky Palomy po boku Lexe Barkera v mayovce Old Shatterhand.

Daliah Lavi ve filmu Old Shatterhand jako Indiánka Paloma
Autor: Profimedia.cz
Od roku 1971, kdy Daliah natočila svůj poslední film Catlow, se plně věnuje pěvecké kariéře. Její nejslavnější písně Liebeslied jener Sommernacht nebo Jerusalem se pravidelně umisťovaly na předních příčkách německých hitparád. Absolvovala mnoho úspěšných koncertních turné po Německu, Rakousku, Anglii nebo Švýcarsku.

Proslavila se duetem s Karlem Gottem

Video
Video se připravuje ...

Daliah Lavi zpívá hit "Ich bin da um dich zu lieben" s Karlem Gottem Youtube.com

Roku 1994 nazpívala s Karlem Gottem velký hit "Ich bin da um dich zu lieben". Na zpěvačku Lavi Karel Gott rád vzpomíná. "Máme společného německého agenta Wolfganga Kaminského. Jinak Daliah je stále velmi krásná žena a vždy jsme si moc rozuměli. Nejenom že umí zpívat, ale je zábavná a chytrá. Na ten duet samozřejmě nikdy nezapomenu. Je to píseň Diany Ross a my jsme s ní Daliah vyhráli v Německu několik hitparád," prozradil Blesku Karel Gott.

Dnes žije Daliah se svým čtvrtým manželem, americkým průmyslníkem Charlesem Gansem v Americe. Je matkou čtyř dětí (dvou vlastních a dvou nevlastních, které do manželství přivedl ovdovělý Charles Gans). V říjnu 2008 vydala nové album nazvané C'est la vie.

Dunja Rajter prodělala osm operací obličeje

Dunja Rajter se po autonehodě podruhé narodila.. Musela ale překonat osm operací obličeje
Autor: Profimedia.cz

Narodila se 3. března 1940 v chorvatském městě Našice. Vystudovala herectví. V roce 1963 získala vedlejší roli mexické krasavice Belly ve filmu Vinnetou. Zkusila si i kariéru zpěvačky, ve které také slavila úspěch.

Jako jediná evropská zpěvačka byla pozvaná Harrym Belafontem do jeho americké televizní show, kde vystupovala vedle Paula Newmana, Billa Cosbyho či senátora Roberta Kennedyho. Společně s Waynem Carpendalem vystupovala od 28. 6. do 7.9. 2003 v inscenaci Old Surehand při badsegeberských Karl-May-Festspiele, které slavilo ohromný úspěch.

V roce 1970 téměř ukončila její slibně rozjetou kariéru těžká autonehoda. Musela postoupit osm operací obličeje. Když se v roce 1972 vdávala za anglického sbormistra Lese Humphriese a krátce nato se s ním zase nechala rozvést, byla považována za hvězdu bulvárních časopisů. Předtím byla již jednou provdána za holandského kameramana Gerarda Vandenberga. Ze vztahu s Lesem Humphriesem, který se s daňovým dluhem milion euro usadil v Jižní Americe, má syna Dannyho.

Fotogalerie
6 fotografií