Na jaro mu zavřeli syna Cameroona kvůli drogám a pak přišla rakovina. Michael Douglas si snažil i přesto udržet optimismus a svou nezkrotnou vůli držel nad vodou zoufalou manželku Catherine Zeta-Jones i své dvě děti, syna Dylana (10) a dceru Carys (7).

Fotogalerie
4 fotografie

Říjen 2010 - Srdcervoucí pohled

V létě se Michael Douglas dozvěděl od lékařů hroznou zprávu, která by vyděsila každého. Má rakovinu jícnu v pokročilém stádiu. Herec neváhal a okamžitě zahájil radikální a bolestivou léčbu. Chemoterapie a ozařování se na někdejším idolu pořádně podepsala...

Na fotografii z října 2010 působí Michael vyčerpaným a téměř odevzdaným dojmem. Propadlé tváře, ztrhané rysy a vpadlé oči hledící do neznáma. Světem se šíří zprávy o tom, že Michael svůj boj prohrává. Nejhorší zvěsti mluví o tom, že Douglas se nedožije konce roku.

Leden 2011 - Rozzářený obličej plný naděje

"Nepohřbívejte mě předčasně," vzkazuje ale Douglas světu a dál bojuje. Dodává odvahu svým dětem, venčí psa, ke konci roku je schopný natočit reklamu. A v lednu svým zjevem šokuje.

Vypadá, jako by snad poslední měsíce neprožíval peklo. Rozzářený plný obličej a přirozený úsměv. Oči sice nejdou přes tmavé brýle vidět, ale i přes ně jako by blýskaly radostné plamínky víry v dobrý konec bolestného příběhu. Na celém Douglasově zjevu je znát obrovský pocit úlevy.

To, zda je oprávněný se dozví v nejbližších dnech. Od lékařů se má v průběhu první půlky ledna dozvědět zda rakovinu přemohl. Dávají mu osmdesát procent naděje.