Herec Martin Valouch (37): Režíroval jsem ho...

Martin Valouch si natáčení s Chuckem Norrisem užil
Autor: Dana Kolářová
Rodák ze Zlína hraje v divadle v Opavě. Z televize ho můžete znát jako agenta Horu z Četnických humoresek. S castingy prý moc velké zkušenosti nemá. Tohle byl teprve jeho čtvrtý. „Ve vítězství jsem moc nevěřil. Když jsem dostal pozvánku od agentury, řekl jsem si, že si před zimou udělám výlet do Prahy…“

O to víc byl překvapený, když po něm anglicky mluvící režisér chtěl, aby zahrál různé improvizované scénky a předstíral, že hraje s hollywoodskou hvězdou. Fakt, že mluvil o Chucku Norrisovi, bral Martin jen jako motivační prvek. Po prvním konkurzu prý považoval za dobrý vtip, že Norris přiletí z Ameriky, aby točil reklamu s Valouchem.

„Myslím, že u reklamy hlavně rozhoduje, jaký je kdo typ. Chtěli typ českého taťky. A mně pomohlo, že bylo po divadelních prázdninách a já vážil o dvacet kilo víc než v červnu,“ směje se herec.

Indiánská pohoda

„Byl jsem z takového velkého natáčení nervózní. Velké barrandovské studio, spousta lidí, kamery, světla atd., ale v okamžiku, kdy si na pohovku vedle mě sedl Chuck a usmál se nebo prohodil nějaký vtípek, bylo mi dobře. Někde jsem četl, že prý má indiánské předky, takže možná proto z něho vyzařovala taková pohoda,“ vypráví.

Chuck se prý choval ke všem velmi přátelsky. Když se nějaký záběr opakoval víckrát, nedal ani mrknutím oka najevo, že by mu to vadilo. „Nevzpomínám si na jediný záběr, který by Chuck zkazil. Vše vystřihl bravurně, velmi často sklidil od celého štábu spontánní potlesk,“ líčí.

Na chvilku režisérem

Chuck se při natáčení často smál a sám každou chvilku nějaký vtípek prohodil. „Při natáčení jednoho vtípku mě napadlo, že by mohl Chuck zareagovat pokrčením ramen. Okamžitě souhlasil. A tak mám další z mnoha zážitků, protože jsem se tímto na pár vteřin stal i Chuckovým režisérem…“ říká Martin.

„Manželka Chucka Norrise byla zároveň jeho asistentkou. Bylo až dojemné sledovat, jak o něj pečovala. Ptala se, jestli nechce napít, upravovala mu límeček, povzbuzovala při natáčení. Když jsme natáčeli na kluzišti v Holešovicích, byla pořádná zima, ale ona to vše vytrpěla v letních šatech, protože chtěla být Chuckovi nablízku, kdyby něco potřeboval,“ vypráví český herec.

Hlídal, abych neupadl

Pracovali čtyři dny, z toho tři s Chuckem, a vyrobili tak celkem dvanáct spotů. „Když jsme točili reklamu nazvanou Netbook, tak mi neplánovaně na parketách podklouzly boty a já jsem spadl na záda, na kterých jsem měl ještě umístěný mikroport. Chuck Norris mě pak při opakování vždy mimo záběr stihl ještě jistit druhou rukou, abych už neupadl, tak byl kolegiální,“ líčí Martin Valouch.

Petra Hobzová (38): Vánoce s Chuckem už nikdy!

Petru Hobzovou Chuck Norris obdivoval, že hraje v divadle
Autor: Dana Kolářová

Herečka vinohradského divadla už má za sebou televizní zkušenost – objevila se v seriálu Ordinace v Růžové zahradě jako neuroložka, doktorka Jančová. Tentokrát si nedělala žádné velké naděje, že v konkurzu na reklamní mamku uspěje. Řekli jí, že ta reklama bude s jedním americkým hercem. „Mně to bylo jedno, americký nebo český herec…“ říká. Nebyla z toho nijak vynervovaná.

Měla imaginárně zabíjet kapra, což nikdy nedělala, ačkoliv je z jižních Čech, kde byla zvyklá občas kaprovi vyndávat háček z tlamy. „Při samotném natáčení jsem se nikdy naštěstí netrefila. Byli tam tři kapři a všichni si zachránili život,“ směje se.

Je to originál!

A proč vlastně Petra konkurz vyhrála? Nejen proto, že je to křehká blondýnka, ale prý také proto, co na závěr castingu prohlásila. Řekli jí: Představte si, že k vám Chuck Norris přijede na Vánoce a dějou se samý pohromy, co byste řekla na kameru tomu Norrisovi? Neváhala a odvětila „Chuck Norris? Tak s tím už Vánoce nikdy!“ Režisér pak říkal, že hned věděl, že to bude ona.

Samotné setkání se slavným hercem bylo prý velmi příjemné, ačkoliv měl s sebou ochranku a spoustu lidí kolem, včetně manželky. „Teď se mezi lidmi říká, že to prý byl převlečený a namaskovaný český herec, ale já můžu potvrdit, že to byl originál.“ Pravda je, že některé detaily, jako ruce nebo záda, za něj pak dodělávali dubléři. Prostě na všechno nebylo dost času.

Chuck jí fandí

Také čas na velké povídání nebyl. Petra jen vzpomíná na to, jak pospíchala večer po natáčení do Divadla Bez zábradlí, kde hraje ve hře Bez roucha. Chuck se jí na to vyptával a pak prý prohlásil, že prý jí fandí, protože sám by na hraní v divadle neměl nervy.

Stejně jako Martin tvrdí Petra, že natáčení bylo pohodové, bez jakéhokoliv stresu. Začínalo zpravidla až odpoledne, protože Chuck Norris se potřeboval vyspat. „Jeden záběr nám trochu nevyšel – když jsem zabíjela kapra, vypadalo to, že jsem klepla Norrise do hlavy, a proto omdlel. Ačkoliv to bylo humorné, zůstalo nakonec při původním záměru – omdlel, protože viděl, jak se to ubohé zvíře zabíjí…“ usmívá se Petra.

Fotogalerie
5 fotografií