"Bruce Willis má pověst respektovaného člověka, na něhož se lze spolehnout," zdůvodňuje banka svoji volbu a dodává, že Willisův charakter odráží hodnoty, které sama vyznává - důvěryhodnost a solidnost. V komuniké dodává, že herci zaplatila za jeho služby na rok.

Willis je solidní a důvěryhodný

Přesnější sumu vypátral ekonomický deník Vedomosti, podle něhož si hrdina série filmů Smrtonosná past odnese milion až dva miliony dolarů.
Ruská banka pětapadesátiletým Willisem nahradila svého předchozího propagátora - kulturistu, herce a moderátora Vladimira Turčinského, jenž loni nečekaně zemřel v 46 letech.

Bruce Willis není první hollywoodská hvězda, která se podílí na reklamní kampani v Rusku. Sylvester Stallone, z hollywoodských filmů známý jako mocný ničitel sovětských zloduchů Rambo či nepřemožitelný boxer Rocky, se v roce 2008 stal tváří vodky nazvané Ruský led. Za účast v kampani, v níž propagoval oblíbený ruský nápoj pod heslem "V každém z nás je kousek Rusa", vyinkasoval údajně milion dolarů.

Akční snímky typu Rambo nebo Rocky byly na území Sovětského svazu zakázané, ale staly se horkým zbožím na tehdejším černém trhu s VHS kazetami. V dnešní době jsou mezinárodní hvězdy velkého formátu v Rusku velmi žádané. Zámožní oligarchové či bohaté společnosti si je najímají, aby vystupovaly na soukromých oslavách a večírcích.