Mluvčí Samantha Mast řekla, že manželé a jejich desetiletá dcera Ella Bleu "jsou nadšeni a velmi šťastní z příchodu nového člena rodiny". V prohlášení uvedli, že maminka i dítě jsou zdrávi a daří se jim dobře. Benjamin který se narodil v úterý večer na jedné klinice na Floridě, vážil 3,7 kilogramu.

Benjamin je třetí dítě Travolty a Preston, kteří jsou manželi od roku 1991. Jejich nejstarší potomek, syn Jett, zemřel loni v lednu v 16 letech. Příčinou náhlého úmrtí byl záchvat, jenž byl podle chlapcovy rodiny projevem srdeční choroby zvané Kawasakiho nemoc, kterou Travolta junior trpěl od dětství.

Fotogalerie
4 fotografie

Rodina Johna Travolty nesla úmrtí syna velmi těžce a manželé se celý rok po jeho smrti téměř neukazovali na veřejnosti. Rodina se stala i obětí vydírání dvou lidí, kteří požadovali 25 milionů dolarů (480 milionů korun) a vyhrožovali herci, že zveřejní citlivé informace o smrti jeho syna. Travolta vyděrače žaloval, ale později nechal žalobu stáhnout, protože rodina už nemohla snášet stres s procesem související.

Poprvé se Travolta a jeho rodina objevili na veřejnosti loni v listopadu ve městě Ocala na Floridě, kde se zúčastnili promítání Travoltovy nové komedie Old Dogs. Pomohli tím shromáždit tisíce dolarů na charitu. Překonat smutek po smrti syna prý americkému herci pomohla víra. Travolta je aktivním členem Scientologické církve.