Douglas nedávno všem poslům špatných zpráv, kteří mu dávali pouhé tři měsíce života, vzkázal, že jim ještě ukáže. „Lékaři mi dávají osmdesátiprocentní šanci na uzdravení,“ svěřil se tehdy v rozhovoru.

A o tom, že je mu už lépe, svědčí i jeho poslední fotka z procházky newyorskými ulicemi. Je sice hodně zesláblý, jelikož ho agresivní léčba a s ní spojené chemoterapie velmi vyčerpaly, avšak jeho pobledlý obličej, který ještě nedávno svírala bolest, má opět zdravý nádech.

Připravuje film a chce další dítě

„V ústech mám hrozné bolesti, ale byl jsem vždycky pozitivní člověk. Ještě té rakovině ukážu,“ nevzdává se Douglas, který během léčby zhubl natolik, že na něm šaty visí. Pomáhají mu však lékaři, kteří mu sestavili speciální jídelníček. Ten spočívá ve vyšším přísunu kalorických jídel, zejména masa a nudlí se smetanovou omáčkou.

S optimismem hledí herec i do budoucnosti. Se svojí manželkou Catherine Zeta-Jones (41) chce mít další dítě. Koupili si nový dům a plánují, že už za pár dní obnoví manželský slib. Douglas rovněž chystá natáčení nového filmu, v němž by měl ztvárnit hlavní roli excentrického baviče z Las Vegas.