Monica Bellucci, považovaná za jednu z nejvíce sexy žen světa, si ve filmu zahraje italskou překladatelku, která se nechá svést šarmem staršího, rozvedeného Američana. Toho nehraje nikdo jiný než velká hvězda prken Hollywoodu Robert De Niro. A je pravda, že to spolu hercům opravdu sluší! Přitom je to jejich první společný film.

Filmy Manual D'Amore jsou, jak je patrné podle názvu, italské. V zemi původu jsou mezi diváky velmi oblíbené, ve světě ale prozatím moc velký ohlas neměly. Tvůrci, režisér Giovanni Veronesi a producent Aurelio De Laurentiis, se domnívají, že De Niro pomůže svým zvučným jménem k celosvětové popularitě jejich filmového výtvoru.

Tajné italské kořeny

Robert De Niro, který se narodil v New Yorku, se živí herectvím od roku 1976, kdy debutoval ve filmu 1900 režiséra Bernarda Bertolucciho. Točit jiný než americký film je ale jeho premiéra.

A jak je vidět, hodně si to užívá. Není se čemu divit. Vždyť jeho filmovou partnerkou je krásná maminka Monica Bellucci! Kdyby na ni ale měl De Niro zálusk, asi by nepochodil. Vnadná tmavovláska je totiž šťastně vdaná za francouzského herce Vincenta Cassella. Společně už mají dceru Devu.

Možná De Nira do italského stylu vtahují kromě sličné kolegyně i italské kořeny, které má díky otci. Ten byl napůl Ital a napůl Ir, což málokdo ví. De Nirovi tedy ani nedělá problém ve snímku mluvit jak anglicky, tak italsky.

První dva díly filmů Manual D'Amore vyšly v roce 2005 a 2007. Třetí, připravovaný díl, kde se nám představí právě Bellucci a De Niro, se momentálně točí v ulicích Říma.