Manželský pár čelí podezření, že je zapleten do podvodů s nemovitostmi v jihošpanělském lázeňském městě Marbella.

Zaměstnanec soudu, který si nepřál být jmenován, podle agentury AP uvedl, že magistrát příští týden rozhodne, jaké další kroky v této kauze podnikne. Jednou ze zvažovaných možností je prý vyslat španělské úředníky za Connerym, aby ho vyslechli osobně. Místo současného hercova pobytu však prý není španělskému soudu známo.

Ve vyšetřovaném případě jde o vilu Malibu, jež patřila Connerymu a kterou podle listu El Mundo s velkým ziskem prodal. O finanční zhodnocení Conneryho nemovitosti se údajně postarala skutečnost, že na pozemku byl postaven čtyřpatrový dům s luxusními byty. Stavební povolení na tuto budovu bylo vydáno v době, kdy úřad starosty Marbelly zastával proslulý a obávaný stavební podnikatel, miliardář Jesús Gil y Gil.

Fotogalerie
3 fotografie

Za starostování Gila, který zemřel v roce 2004, bylo letovisko Marbella na Costa del Sol označováno za "hnízdo korupce". Do skandálu je údajně zapleteno dalších více než 20 podezřelých, mezi nimi i několik právníků.

Policie podle listu El Mundo v květnu prohledala několik kanceláří a zajistila četné podklady. Svou akci pojmenovala Operace Goldfinger - v narážce na bondovku Goldfinger z roku 1964, v níž Connery hrál hlavní roli.