Affleck ve svém filmu hraje vůdce bankovních lupičů, jehož život se zkomplikuje, když se zamiluje do bankovní úřednice, kterou vzal jako rukojmí. Distributoři očekávali, že snímek za svůj první víkend v kinech vydělá mezi 15 a 20 miliony dolary (283 a 377 miliony korun). K vyšším tržbám tak pomohly dobré reference z torontského filmového festivalu, kde se film Město promítal.

Věnuje se režírování i charitě

Ben Affleck také zahájil nový projekt, v jehož rámci chce upozornit na krutosti, které byly spáchány na ženách a dětech za válečného konfliktu ve východním Kongu, a shromáždit peníze pro jeho oběti. Herec strávil týden v této africké zemi a setkal se s bývalými dětskými otroky a vězni, kteří byli usvědčeni ze znásilnění. Doufá, že se mu tak podaří lépe porozumět problémům země.

"Chci, abyste věděli, že za posledních 12 let zemřelo 3,5 milionu lidí. Chci, abyste věděli o ženách, které byly znásilněny, o dětských vojácích, o dětech nakažených virem HIV," řekl Affleck. Odmítl ale říci, kolik peněz se mu již podařilo shromáždit. Sedmatřicetiletý herec jezdí do východního Konga od roku 2007 a režíroval krátký film nazvaný Gimme Shelter o zdejší humanitární krizi.