"Mel Gibson jel v autě sám. Z neznámých důvodů vybočil jeho vůz ze směru napravo a narazil do skalnatého svahu," řekl mluvčí dopravní policie v Kalifornii Leland Tang. Auto muselo být z místa nehody odtaženo a herce odvezl domů jeden jeho přítel.

Známý herec policistům na místě nehody řekl, že během jízdy netelefonoval ani neměl mikrospánek za volantem. Podle Tanga, kterého cituje server TMZ, nebyly u herce zjištěny příznaky požití alkoholu nebo drog a zřejmě nebyla ani překročena povolená rychlost.

Cesta, kde Gibson havaroval, je pro řízení náročná, řekl Tang. Taková nehoda by se mohla podle něho stát komukoli. Gibson policistům několikrát zopakoval, že neví, proč auto opustilo silnici.

Oscarový herec prožívá v posledních měsících těžké období. Soudí se svojí bývalou přítelkyní, ruskou zpěvačkou Oksanou Grigorijevovou, o opatrovnictví jejich devítiměsíční dcery. Losangeleská policie ho také vyšetřuje kvůli údajnému domácímu násilí vůči Grigorijevové. Nebyl ale zadržen a nebylo proti němu vzneseno oficiální obvinění. Vyšetřována je i čtyřicetiletá Grigorijevová, kterou Gibson obvinil z pokusu o vydírání. Ona to popírá.