Hollywoodská herečka Julia Roberts chce stárnout s grácií, ale existuje ještě další důvod, proč říká ne plastickým operacím, především pak těm v obličeji. "Chci, aby moje děti poznaly, kdy jsem naštvaná, kdy jsem šťastná a kdy jsem překvapená," říká dvaačtyřicetiletá hvězda, která se stala novou tváří značky Lancome. "Váš obličej vypráví nějaký příběh a neměl by to být příběh o tom, jak jezdíte do doktorovy ordinace," dodala.

V rozhovoru pro zářijové číslo časopisu Elle Robertsová přiznala, že jednoduše nerozumí tomu, proč jsou lidé ochotní zajít do krajnosti v honbě za udržením vlastního mládí. "Je nešťastné, že žijeme v tak poplašené, zdeformované společnosti, kde si ženy ani nedopřejí možnost podívat se, jak by vypadaly jako starší osoby. Já si tu představu chci udělat," dodala herečka, která si užívá svůj přirozený vzhled a mimo jiné ho předvádí i v novém filmu Jíst, meditovat, milovat.

A pokud má vůbec nějaké starosti, pak jsou to ty spojené s rodičovstvím. "Přivedete na svět ty človíčky a milujete je a chcete je mít kolem sebe tisíce let," řekla o svých třech dětech, tříletém Henrym a pětiletých dvojčatech Phinnaeusovi a Hazel, které má s kameramanem Dannym Moderem. "A taky tu pro ně tisíce let chcete být."

Z Roberts, která vyrostla v rodině s katolickou matkou a baptistickým otcem, se stala praktikující hinduistka a celá její rodina prý chodí do chrámu "zpívat a modlit se a slavit". A vzhledem k tomu, že hinduismus věří v reinkarnaci duše v dalším těle, kým by Robertsová chtěla v příštím životě být? "Jémine, moji přátelé a moje rodina mě v tomhle životě tolik rozmazlovali, že v tom příštím bych chtěla být jednoduše něčím klidným, pomáhajícím ostatním," odpověděla.