Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šlouf vyhrožoval a pak to svedl na pití

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: poe - 
12. srpna 2008
05:00

Někdejší poradkyně ministra financí Barbora Snopková po návratu z vězení promluvila.

Obvinila Miroslava Šloufa, blízkého spolupracovníka expremiéra Miloše Zemana, že to on na ni vymyslel tunel v Libertě, za který byla v roce 2005 společně s Ivem Svobodou odsouzena.

"Nám ublížilo, že Ivo šel do vlády a že byl na financích," uvedla v rozhovoru pro časopis Týden, v němž se pustila do Šloufa: "Třeba v květnu 1997 opilý vkráčel do pracovny Iva Svobody a jal se nám vysvětlovat, že když nebudeme financovat stranu podle jeho názorů a zásad, tak se v Libertě na nás něco najde a zavřou nás."

Foto: 

O této příhodě podle Snopkové věděl i Zeman. "Spokojil se s tím, že se nám pan Šlouf omluvil, že zkombinoval prášky a alkohol a že to byl úlet," uvedla Snopková. Jenže Zeman její slova nepotvrdil: "Na to si opravdu nevzpomínám. A dost bych se divil, že kdyby se to stalo, tak bych si na to nevzpomněl."

Šlouf navíc podle něj nebyl nikdy opilý v pracovní době. "Je to nehoráznost. Prášky jsem v životě s alkoholem nemíchal. Nemám to zapotřebí," reagoval včera na dotaz Blesku Šlouf. Zajímalo by ho prý, proč Snopková přichází s tím, co měla povídat vyšetřovatelům soudu, až teď.


 

 

Paroubek versus Šlouf: Roztržka za kontakty s podsvětím. Čtěte zde.

 

Video se připravuje ...
Další videa