Řecká policie na pláži zatkla skupinku devíti žen a šesti mužů z Británie a dalších šest mužů řecké národnosti. Všechny zúčastněné dámy byly obviněny z prostituce, když se snažily za úplatek orálně uspokojit přítomné pány. Obvinění uvedli, že se jednalo o nevinnou soutěž v orálním sexu.

Muži celou akci natáčeli a hodlali umístit na internetu. Mezi řeckými účastníky závodu byli dva majitelé barů z pláže Laganas ležící jižně na jónském ostrově.

Ženy si přijely na oblíbenou letní destinaci užívat nejen sluníčka a moře, ale také sexuálních dobrodružství. Podle nejnovějšího průzkumu si totiž během dovolené užívá sex s neznámým mužem až 80 procent mladých Britek. Mnohé z nich stihnou během pobytu v zahraničí zvládnout i tři domorodce.

Na řeckém ostrově pak zmíněná skupinka devíti žen přijala za vstup do závodu peníze a dopustila se tak v podstatě nezákonného sexu za úplatu čili prostituce. Mužům zase hrozí obvinění z podněcování k obscénnímu chování.

Laganas je oblíbeným letním resortem mladých lidí z celé Evropy, kteří sem přijíždějí nejen za bílými plážemi a azurovou mořskou vodou, ale také za nekonečnými večírky a skvělými hudebními bary. Ostrov ročně navštíví patnáct milionů turistů, z nichž pětinu tvoří právě Britové.