Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První pomoc, když se make-up nepovede

Správně nastavené světlo je velmi důležité i v koupelně.
22. října 2009 | 14:40

Při ranním shonu se často stane, že se něco nepodaří. S našimi SOS triky to však rychle napravíte! Jako bonus poskytneme tipy, s pomocí kterých nehodám předejdete.

LESKNOUCÍ SE TVÁŘ

SOS trik: Na mastné partie obličeje přitlačte papírový ubrousek. Naneste malé množství make-upu nebo poprašte tváře trochou pudru. Tu a tam si obličej oroste minerální vodou ve spreji - zafi xujete make-up a osvěžíte pokožku.

Prevence: Denní krém nechte nejdříve vsáknout do pokožky a až po 10 minutách naneste make-up.

V horkém počasí pleť nezakrývejte silnou vrstvou make-upu.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

NEPODAŘENÁ OČNÍ LINKA

SOS trik: Křivou linku nechte nejdříve pořádně zaschnout. Pak vezměte vatovou tyčinkou, namočte ji do pleťové nebo obyčejné vody a linku opatrně opravte. Aby se vám opět neroztekla, počkejte s další vrstvou, dokud víčko nezaschne.

Prevence: Abyste měla pevnou ruku, podepřete si loket, štětec přiložte k vnitřnímu koutku oka a přitom druhou rukou víčko jemně napínejte. Linku táhněte až ke druhému koutku. Ještě jednodušeji to půjde s použitím linky s plsťovým aplikátorem.

ORÁMOVANÉ RTY

SOS trik: Právě jste dojedla a na rtech vám zůstala pouze konturka, rúž se setřela? Jednoduše naneste jen malou porci balzámu na rty a barvu z konturky stáhněte z okrajů rtů dovnitř.

Prevence: Konturku nenanášejte jen na obrysy rtů, ale vyplňte s ní celou plochu. Tak vám na rtech vždycky nějaká barva zůstane.

NEHODA S ŘASAMI

SOS trik: Máte polámané, případně vytrhané řasy namísto krásného vějířku zatočeného nahoru? To se vám může stát, jestliže použijete kleštičky na řasy až po aplikaci řasenky. S pomocí falešných řas se vám podaří prázdná místa bleskurychle vyplnit.

Prevence: XXL řasy zůstávají v kurzu. Svůdný pohled získáte, když je kleštičkami na řasy vytočíte nahoru ještě před nanesením řasenky. Transparentní vyživovací řasenky pomohou řasám dorůst.

STÍNY A ŘASENKA POD OKEM

SOS trik: Nepokoušejte se drobečky z pudrových očních stínů pod okem sesbírat prstem. Lépe se jich zbavíte, když je oprášíte velkým kosmetickým štětcem. Poté naneste jemnou vrstvičku transparentního pudru.

Prevence: Než stíny nanesete, použijte jako podklad transparentní pudr - drobných částeček stínů se pak hravě zbavíte. Nebo si před nanášením stínů přiložte pod oko papírový ubrousek.

Autor: Archív

VÝRAZNÁ ZDRAVÍČKA

SOS trik: Pokud vám krémová zdravíčka vytvořila na tváři jablíčka jako Marfušce, snažte se je utřít vlhkým ručníkem. Opatrně přitom utírejte barvu směrem ke spánkům. Poté překryjte malým množstvím krycího krému, dokud nedosáhnete požadovaného odstínu.

Prevence: Krémová zdravíčka nikdy nenanášejte přímo na líčka, nejdříve si je dejte na špičky prstů.

LAK NA NEHTY SE LOUPE

SOS trik: Nemáte-li času nazbyt a po ruce odlakovač, slepte porušená místa lakem. Naneste na nehty silnou vrstvu laku, po deseti vteřinách ji setřete papírovým kapesníčkem. Rozpouštědlo obsažené v laku rozpustí i starou, popraskanou vrstvu laku. A pak můžete znovu lakovat!

Prevence: Bude potřeba vynaložit určitou námahu, ale stojí to za to: nanášejte podkladový i povrchový lak. U intenzivních odstínů tím zabráníte zežloutnutí nehtů.

Autor: mif