Hlavním hrdinou Far Cry 5: Dead Living Zombies je magor Guy Marvel, který v původní hře natáčel snímek Blood Dragon 3. A tenhle blázen se nyní snaží přemluvit hollywoodské režiséry a herce, aby se zapojili do natáčení jeho zombie fláků. V praxi to znamená, že je Guy obtěžuje a vypráví jim své šílené nápady. A vy si v nich zahrajete hlavní roli. K výběru je sedm filmů s bláznivými a ujetými zápletkami. Postavíte se nemrtvým, zombie rosomákům, medvědům, losům i saskvočovi.

Far Cry 5: Dead Living Zombies pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Budete se snažit přežít v postapokalyptické budoucnosti na střechách mrakodrapů, dokud nepřiletí záchranný vrtulník. Jindy zase musíte ubránit most, aby se přes něj zombie nedostaly. Vrchol bizarností je pak variace na zmutovaného Romea a ostrostřelkyni Julii, v níž zamilovaná žena musí zachránit svého milého z rakve, ve které byl pohřben zaživa. Příběh je vyprávěn animovanými sekvencemi i Guyem a filmaři během samotné hry.
Far Cry 5: Dead Living Zombies pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Dochází tak k zajímavým situacím. Když se například Guy a režisér hádají o tom, zda bude film natáčen ve dne nebo v noci, mění se denní doba podle toho, jak na sebe hulákají. Zajímavé a vtipné. Ostatně Far Cry 5: Dead Living Zombies je celý vtipný. Humor je sice přehnaný a sprostý, ale já jsem se zasmál. Dojde i například na parodii Rychle a zběsile v zombie podání. V tomto filmu si samozřejmě zajezdíte. Fajn je, že lze vše hrát v kooperaci.
Far Cry 5: Dead Living Zombies pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Velká škoda však je, že oproti původnímu Far Cry 5, přídavku Far Cry 5: Hours of Darkness odehrávajícím se během války ve Vietnamu a sci-fi DLC taškařici Far Cry 5: Lost on Marsse poslední dodatek neodehrává v otevřeném světě. Každý film nabízí lineární zážitek a víceméně úkoly „zabíjejte nemrtvé“ a „dostaňte se z bodu A do bodu B“. Far Cry 5: Dead Living Zombies je zábava, ale jenom na chvilku. Do dvou hodin je konec. Je to jednohubka ze zombie mozku.
Fotogalerie
61 fotografií

VŠE O SÉRII FAR CRY PŘEHLEDNĚ NA BLESK.CZ

Hodnocení Blesk.cz: 55 %

Plusy:
Zombie a další krvelačná monstra
Je to vtipný a parodický přídavek
Pobavíte se

Minusy:
Žádný otevřený svět
Do dvou hodin je konec

Infobox
Datum vydání: 28. srpen 2018
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 219 Kč
Výrobce: Ubisoft Shanghai
Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: Playman
Jazyk: AJ + CZ titulky