Super doktor! Tohle vzkázal dětský lékař všem bojácným matkám

Super doktor! Tohle vzkázal dětský lékař všem bojácným matkám
Dobré podněty k zamyšlení, co říkáte?
Foto: istock.cz
Sdílej na facebooku
11. května  2020 
 06:00

Dětský lékař Sam Hay má ordinaci v australském Sydney a jako doktor pracuje od roku 2005. Svou kariéru zahájil jako armádní lékař a šestkrát byl nasazen v Afghánistánu. V současnosti se stará jako lékař především o dětské pacienty. A ani trochu mu nevadí, když mu matky neustále volají a navštěvují ho se svými potomky i tehdy, když se zdá, že o nic nejde. Na svém blogu a Facebooku uveřejnil tenhle krásný dopis, který věnoval právě matkám!

Kolikrát vám už někdo nehezky naznačil, že jste hysterická matka, když s každou prkotinou vystartujete k dětskému lékaři? Nebo mu zavoláte? Nebo zavoláte pohotovost? Nebo se prostě milionkrát zeptáte na totéž? No a co! Jste matka a bojíte se. A doktor Sam Hay to dobře ví a chápe to. Je totiž otec tří dětí a vedle toho má armádní výcvik a taky postgraduál ze sportovní medicíny. Co napsal „bojácným“ matkám na svém facebookovém profilu, který následně převzal portál kidspot.com.au?

Drahé maminky,

jako otec vím, jak je stresující, když vám onemocní vlastní dítě. Svůj doktorský diář mám zaplněný na každý den jmény maminek a dětí různých věkových kategorií.

Každý máme jiné zaměstnání, pocházíme z různých rodin a prostředí, dokonce i různých kultur. Ale ve finále jsme všichni stejní.

Chceme pro naše děti to nejlepší. A nechceme vidět, když je jim zle a jsou nemocné.

Pokaždé, když se vaše jméno objeví v mém diáři nebo ke mně prostě přijdete s něčím akutním, chci, abyste věděly, že je to v pořádku. I kdyby to vypadalo jako banalita, s čím přicházíte.

Je to v pořádku, že si chcete být jistá. Je to v pořádku, že si to chcete zkontrolovat „jen pro jistotu“. Je v pořádku, že mě chcete vidět a všechno chcete slyšet ode mě. Doktor Google, příspěvky od kamarádek na Facebooku a vtipy v uzavřených mateřských skupinách můžou být někdy děsivé a matoucí. Je v pořádku, že chcete odpověď od lékaře. Nejste lékař, jste maminka a zatraceně dobrá.

 

Je to v pořádku, když se mě stokrát zeptáte „ale jak to víte, tak jistě“? Protože vím, že nechcete riskovat s tím malým človíčkem, který pro vás znamená celý svět.

Jestli jsem někdy frustrovaný? Někdy, ale nikdy ne ve chvíli, kdy za mnou přijdete s dítětem. Někdy, když přivedete celou rodinu, ale já mám čas jen pro jednoho pacienta, kterému chci dát radu, kterou potřebuje. Zároveň jsem ale vděčný za to, že jste mě požádali o pomoc.

Nikdy vás nebudu soudit. Protože jsem nejen lékař, ale taky táta. A každá chvíle, kterou strávím se svými dětmi, mi připomíná právě to, co každá matka potřebuje slyšet, když je znepokojená zdravím svého dítěte. Obdivuji vás, matky, když v noci pláčete a potřebujete ujištění, že je vše v pořádku.

Takže, když to budete potřebovat, zvedněte telefon a zavolejte mi. Nebo přijeďte, nebuďte v rozpacích, ani se nebojte, že bych vás soudil nebo kritizoval.

Váš Dr. Sam Hay

 

Co si myslí šestiletá holčička o mateřství? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Šestiletá holčička vypráví, jak je těžké být matkou • VIDEO: 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku