Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zastupitel Jirkova pokousal údajně strážníka: Měl jen malou ranku, brání se

Autor: DH - 
24. září 2018
12:47

S více než roční prodlevou se bude řešit případ jirkovského zastupitele Josefa Šebka, který je obviněn z napadení strážníka. Prvotní datum soudu mělo být v prosinci roku 2017, dále pak v lednu. Ani jeden z těchto soudů se však neuskutečnil a další přelíčení bylo naplánováno na 3. října. Bohužel, ani to neproběhne. Zastupitel má tak klid před blízkými volbami, do kterých jde jako lídr kandidátky za Stranu svobodných občanů.

Žádost o přeložení líčení podal právní zástupce pana Šebka. „Hlavní líčení bylo přeloženo na jiný termín z důvodu kolize jednání a nadměrného pracovního vytížení obhájce," uvedla pro Denik.cz místopředsedkyně Okresního soudu v Chomutově Lenka Chalupová. Advokát prý má ve stejném termínu jiné líčení a to již podruhé za sebou.

Josef Šebek je velmi řešenou osobou. Nestává se totiž každý den, aby zastupitel pokousal úřední osobu. Tehdy v červnu 2016 měl Šebek doprovázet v rámci příměstského tábora skupinu menších dětí. Tu údajně měli vylekat starší kluci převlečení za policisty v reálně vyhlížejících uniformách a s pistolemi. Zastupitel tehdy právě na ně přivolal strážníky. Pak ale došlo k šarvátce mezi ním a jedním z mladistvých a strážníci zakročili proti Šebkovi.

Tvrdí opak

Zastupitel je však striktně proti. Tvrdí, že strážníka nepokousal. „On psal, že jsem ho pokousal, ale u doktora našli (ranku) jen pět milimetrů. Nekousl jsem ho,“ tvrdí Šebek. Soud ale nabyl jiného názoru a před rokem vydal trestní příkaz. Politik byl tak podmínečně odsouzen. Proti tomuto rozsudku podal ale Šebek rozpor, a tak bude celá kauza pokračovat v hlavním líčení. Naštěstí pro něj dokonce až po komunálních volbách, které by jistě připomenutí této kauzy značně ovlivnilo. Další termín soudu je stanoven na listopad.

Video: Rokování městského zastupitelstva v Humenném se proměnilo v cirkus

Jarabak ( 24. září 2018 13:19 )

Hmm, takže trestat chtějí opět toho, kdo se bránil, místo aby trestali prvotní výtržníky. Jak typické pro českou justici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání