Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Motorkář bez helmy neměl šanci. Spadl před autem a na místě zemřel

Smrt motorkáře patrně způsobila chybějící helma (ilustrační foto).
 (Autor: Policie ČR)
Autor: yks, ČTK - 
23. září 2018
13:18

Další zbytečná smrt na českých silnicích! Motorkář bez helmy havaroval v sobotu odpoledne v Masojedech na Kolínsku. Silnice byla uzavřená několik hodin. 

V Masojedech na Kolínsku zemřel v sobotu odpoledne při nehodě devětatřicetiletý motorkář. 

„Muž, který jel na motocyklu bez ochranné přilby, dostal v zatáčce v centru obce smyk. Motorkář upadl před protijedoucí automobil," sdělila serveru Novinky.cz policejní mluvčí Michaela Richterová.

Zraněného muže zkoušeli na místě oživovat záchranáři. Také byl přivolán vrtulník, ale veškeré pokusy o mužovu záchranu vyzněly naprázdno.

Podle serveru iDNES.cz muž motocykl pravděpodobně opravoval a jel ho projet. Proto se na cestu vydal bez povinné výbavy. 

„Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, a i přes veškerou snahu zasahujících záchranářů zemřel,” sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Příčinami nehody se již zabývají kriminalisté. Ti také nařídili u řidiče motocyklu soudní pitvu.

Další vážná nehoda motorkáře se v sobotu odpoledne stala u Milína na Příbramsku na silnici číslo čtyři. Vrtulník motocyklistu po ošetření na místě přepravil s otevřenou zlomeninou nohy a dalšími poraněními do pražské nemocnice v Motole. „Zasahující lékař měl podezření na poranění pánve a břicha," řekla ČTK mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání