Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama Čechů v Chorvatsku: Autobusu prasklo za jízdy kolo!

Autor: shp - 
22. září 2018
17:26

Před čtvrtou hodinou ranní probudila v sobotu české turisty na cestě z Brna do chorvatské Makarské obrovská rána. Jejich autobus se totiž dostal do prekérní situace a vyboural se na dálnici. Co se přesně stalo?

K nehodě došlo poblíž Plitvických jezer. „Najednou se ozvala hrozná rána a autobus sebou začal házet,“ řekla nejmenovaná svědkyně. Velkému vozu prasklo pravé zadní kolo. Autobus cestovní kanceláře CK Kalousek & Williams sebou začal házet ze strany na stranu.

Pohotový řidič se snažil zabránit střetu se svodidly napravo, přetočil proto volant doprava, což autobus rozhodilo a vrátilo zpátky na svodidla. Ta roztrhla pravý bok autobusu. „Řidič dělal, co mohl. Jsme mu vděční,“ řekl svědek Jiří Krušina starší.

Policie po nehodě dálnici zavřela. Náraz roztrhl pravou část autobusu a zničil přední sklo. Podle informací Blesk.cz kromě šoku utrpěl lehčí zranění jen jeden cestující. Šlo o oděrky a modřiny. Nic vážnějšího se nestalo. Cestující se nakonec do cílové destinace dostali.

Informace mám pouze zprostředkované. V zatáčce došlo k nehodě, asi autobus najel na kámen a poté narazil do svodidel. Je odřený ve spodní části a nepojízdný,“ řekl Blesk.cz ředitel cestovní kanceláře CK Kalousek & Williams Leoš Flígr.

Na místě byla naše delegátka a dispečeři. Za rozbitým autobusem jel naštěstí další autobus, který byl prázdný a nabral cestující. Pro klienty, kteří se budou vracet domů, byl vyslán další autobus,“ dodal Flígr.

 

Ty Kravo ( 23. září 2018 15:40 )

 A ta o červené Karkulce by nebyla? Asi to bude trošku jinak, že? Několik let jsem řídil autobusy, párkrát mi i kolo bouchlo, ale že by se kvůli bouchlemu kolu na poslední nápravě autobus stal neovladatelnym.... Nevím nevím, kdyby přední, OK. Ale zadní... Spíš hrdina řidič prostě zachrapnul a pustil to do svodidel ... Stane se, proč se k tomu zodpovědní nepostaví čelem a dělají z lidí blbce

filip.rozec ( 23. září 2018 08:22 )

zase ten Kalousek!

bizon_pepa ( 22. září 2018 20:09 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání