Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena si stěžovala na krutou bolest břicha. Lékaři jí ve vagíně našli mrtvou želvu

Ilustrační foto
 (Autor: Reuters)
Autor: yks - 
21. září 2018
10:33

Španělští zdravotníci nevěřili vlastním očím. Podobný případ za svou praxi nezažili. Lékařské tajemství sice platí, ale některé věci se zkrátka neutají. Hned bylo jasné, že o téhle jejich pacientce bude zanedlouho hovořit celý svět.

S prosbou o pomoc se na lékaře v nemocnici El Mojón ve městě Arona na jihu ostrova Tenerife obrátila nejmenovaná žena v sobotu 15. září. Pocházela z Velké Británie, ale na ostrově pobývala dlouhodobě. Nyní si stěžovala, na prudkou bolest v oblasti podbřišku a genitálií.

Podle španělského listu ABC podivná infekce ženu sužovala už několik dní. Její zdravotní stav se začal zhoršovat po posledním večírku. Lékaři odhalili rozsáhlý zánět v celé oblasti a brzy také měli jasno v otázce původce této infekce. Ukázalo se, že ji způsobil cizorodý předmět, tedy mrtvolka želvy, která se ženě nějakým způsobem dostala ženě vaginy.

Britka se zapřísahala, že o tom, že ve svém těle nosí tou dobou již mrtvého plaza, a to i  s krunýřem, neměla ani tušení. Stejně tak neměla ani ponětí o tom, jak se mohla želva do oněch míst vlastně dostat. Případ potvrdila mísntí policie. Zdravotníci ji totiž přivolali, aby ženu zevrubně vyslechla. Ani můžům zákona ale Britka nemohla poskytnout odpověď na otázku, jak se želva mohla ocitnout na místě svého posledního odpočinku. Informace o druhu či velikosti tvora ale nemocnice nezveřejnila.

Ovšem příběh má zajímavé vyústění. Server Topky.sk informoval o tom, že podle portálu elpais.com měla Britka ve vagíně volně prodejnou želvu, která nebyla chráněná zákonem. Jedná se o čínský druh, který se prodává v obchodech s domácími mazlíčky. Díky tomu Britka unikne stíhání kvůli usmrcení chráněného živočicha. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání