Pokud je u vás aktuálně na pořadu dne zařizování obýváku, nezapomeňte, že skutečným hitem v designu interiéru je nyní rustikální styl, neboli čím více přírody přinesete do svého bytu, tím lépe. Březové dřevo, které bude tvořit fundament stolečku, je snadno dostupné a získáte ho například při prořezávání náletů, skleněnou desku si pořídíte na míru u sklenáře, o něco menší dřevěnou, která bude sloužit jako spodek stolečku, objednejte u truhláře.

Co budete potřebovat:

  • březová polínka

  • kulatá skleněná deska

  • kulatá dřevěná deska

  • lepidlo na dřevo

  • silikonová podložka

  • přírodní provaz

 

Postup:

1. Kulatá dřevěná deska, kterou si necháte na míru vyříznout u truhláře a která bude v průměru o něco menší než skleněná svrchní deska, bude sloužit jako spodek stolečku, a proto zespodu nalepte nohy. Ty budou tvořeny třemi nebo čtyřmi kulatinkami, které nařežete ze silnějších březových větví.

2. Z březových náletů nařežte stejně dlouhá polínka. Ta rozestavte a poskládejte na spodní desku stolečku. Mezi nimi nechte zhruba centimetrové rozestupy.

3. Pokud jste s rozložením dřeva spokojení, můžete přistoupit k jejich lepení. Postačí vám obyčejné lepidlo na dřevo.

4. Na tři místa do trojúhelníku nalepte v horní části polínek silikonovou podložku, aby skleněná deska neklouzala.

5. Březová polínka ozdobně svažte přírodním provazem.

6. Nahoru opatrně položíte skleněnou desku.

Další vychytávky všeho druhu, pro kutily, zahrádkáře a všechny, kteří si rádi usnadní život originálními nápady, najdete v oblíbeného pořadu VYCHYTÁVKY LÁDI HRUŠKY, který běží každou neděli odpoledne na Primě.