Jak zvýšit šanci k dopadení pachatelů, zrychlit řešení škodní události a zabezpečit svou domácnost před opakovanou a nechtěnou návštěvou?

Zavolejte policii

Zjistíte-li, že byl váš byt vykraden, okamžitě zavolejte policii. „Důležité je ničím nehýbat, neuklízet a minimalizovat váš pohyb v prostoru, dokud policie nedorazí,“ říká Pavel Hiršl, bezpečnostní expert společnosti SHERLOCK. Policii se vyplatí zavolat i v případě, že máte pocit, že jsou škody a ztráty minimální. Člověk může až časem zjistit, že přišel i o další cennosti. Pokud došlo také ke krádeži osobních dokumentů nebo platebních karet, nahlaste vše na policii a karty zablokujte. Banky již umožňují okamžitou blokaci pomocí on-line přístupu do bankovnictví nebo telefonicky. V opačném případě by se vaše ztráta mohla ještě zněkolikanásobit.

Zdokumentujte škody a informujte pojišťovnu

Přestože policie vše zdokumentuje, je vhodné udělat také svůj vlastní soupis odcizených a poškozených věcí a fotodokumentaci, včetně detailu, jakým způsobem zloděj do bytu vnikl. Pro pojišťovnu budete potřebovat protokol od policie. Zároveň je potřeba prokázat existenci a vlastnictví odcizených předmětů. Vhodné je proto schovávat účtenky od cenných věcí nebo záruční listy, které po vás bude pojišťovna určitě požadovat. Pokud je již nemáte, můžete vše podložit dřívějšími fotografiemi, svědectvím třetí osoby nebo pomocí čestného prohlášení. Likvidace pojistné události trvá obvykle 3 měsíce. Uschovávejte i doklady za nezbytné opravy po vloupání.

Zabezpečte svou domácnost

Až osmdesát procent lupičů se do domu nebo bytu vkrade během dne. U nižších pater je rizikový balkón nebo okno, převládá ale nutnost překonat vstupní dveře. Pokud do domácnosti zloděj pronikne jednoduše, je vysoké riziko, že se vrátí.  „U certifkovaných, bezpečnostních dveří je pravděpodobnost jejich násilného otevření až 200 x nižší“, uvádí Pavel Hiršl ze společnosti SHERLOCK.

 

Zaměřte se na bezpečnostní třídu neboli výdrž jednotlivých bezpečnostních prvků při případné snaze o jejich překonání zlodějem. Pro domácnosti jsou zcela dostačující i cenově dostupné dveře ve 3. a 4. bezpečnostní třídě.

Bezpečnostní třídu však netvoří pouze samotné dveře. Kromě dveřního křídla s ocelovou výztuhou je potřeba pořídit i bytelné zárubně, kvalitní rozvodový systém a samozřejmě zámek. Seriózní prodejci, jako je například společnost SHERLOCK®, proto zajišťují bezplatnou konzultaci a následně komplexní dodávku i montáž všech zmíněných komponentů.

Zvažujete koupi bezpečnostních dveří? Společnost SHERLOCK® aktuálně nabízí k nejoblíbenější řadě bezpečnostních dveří Family a Family+ bezpečnostní vložku v 3. bezpečnostní třídě za 1 Kč.

Autor: ASSA ABLOY SHERLOCK

Více informací na: http://sherlock.cz/sherlock-zamek-za-korunu/

Fotogalerie
2 fotografie

O ASSA ABLOY SHERLOCK

Společnost SHERLOCK® je předním evropským výrobcem bezpečnostních protipožárních dveří. Kormě oblasti vývoje, výroby, montáže a servisu bezpečnostních dveří zajišťuje i komplexní dodávky mechanických zabezpečovacích systémů, jako jsou například trezorová technika, mříže, kování, vložky či doplňky do systémů elektronického zabezpečení a kontroly vstupu. Společnost vznikla v roce 1921. Působí v České republice, na Slovensku v Rakousku a Maďarsku. Od roku 2013 je členem nadnárodní skupiny ASSA ABLOY, která vlastní i značky FAB, Yale, EffEff nebo VingCard / Elsafe, rozšiřující nabídku dveřního příslušenství pro domácnosti, firmy a veřejný sektor. SHERLOCK® nabízí desítku certifikovaných modelů bezpečnostních a protipožárních dveří v několika typových řadách pro všechny příležitosti, včetně všech bezpečnostních prvků a příslušenství. Cílem je zajistit klientovi komplexní dodávku i s montáží, stavebními úpravami a subdodávkami dalšího vybavení. Více na www.sherlock.cz.