Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zaměstnanci stráví na poradách skoro měsíc ročně. Často jsou k ničemu, ukázala studie

Autor: nkov - 
23. září 2018
05:59

Průměrný zaměstnanec stráví každý rok na různých schůzkách a mítincích neuvěřitelných 187 hodin, tedy 23 dní. Studie, do které se v Německu, Británii a Francii zapojily 2000 lidí ale zároveň odhalila, že víc než polovina těchto schůzek je zaměstnancům k ničemu. Dvě třetiny z nich se proto raději vymluví na to, že si napsaly špatné datum nebo že musí k doktorovi, jen aby se mítinku vyhnuly.

Podle průzkumu jsou to překvapivě nejčastěji Němci, kteří se z porad vymlouvají – dělají to téměř dvě čtvrtiny z nich. Za nimi jsou se dvěma třetinami Francouzi a u Britů hledá výmluvy něco málo přes polovinu dotazovaných. Jako důvod uvádějí většinou to, že mítinky nejsou efektivní.

Více než jedna třetina zaměstnanců se přiznala, že při schůzi občas nevnímají nebo myslí na něco jiného. Celá čtvrtina z nich přitom zažila, když při schůzi některý z kolegů usnul. Často místo poslouchání také píšou zprávy.

Většina z dotázaných by upřednostnila schůzky mimo pracovní prostředí s možností se zdarma najíst a napít. Více než třetina by si schůzku užila více v obecně uvolněnější atmosféře. Většina by si také přála mítinky v ranních hodinách mezi 9:30 a 11:30.

Ohledně nejvíce frustrujících aspektů pracovních schůzí bylo často uváděno skákání do řeči a přílišné horko nebo zima v místnosti. Čtvrtinu navíc rozčilují technické problémy jako výpadky internetu nebo konferenčních hovorů. Speciální případ pak tvoří kolegové, kteří užívají business žargon.

Podle Mikea Greenupu, viceprezidenta oddělení managementu sítě hotelů Plaza Hotel & Resorts specializující se na hotely pro obchodní cesty, která průzkum zadávala, jsou „mítinky nutné pro spolupráci a dosažení obchodních cílů, ale není vždy jednoduché zajistit jejich efektivnost.“ „Víme, že lidé hledají místa, která jsou flexibilní a vhodná ke spolupráci. Naši designéři na něčem takovém pracují v našich nejvýznamnějších rezortech,“ dodává Greenup.

mak ( 23. září 2018 08:36 )

 To jsme se zas pobavili... 😂😀 "Podle průzkumu jsou to překvapivě nejčastěji Němci, kteří se z porad vymlouvají – dělají to téměř dvě čtvrtiny z nich. Za nimi jsou se dvěma třetinami Francouzi a u Britů hledá výmluvy něco málo přes polovinu dotazovaných. " Nejčastěji vyhodnocení dotazníku dělají lide, kteří nemají elementární znalosti matematiky. 😆😂 Němcu to dělají téměř 2/4, tj.temer jedna polovina, Němci < 0,5 Za nimi jsou Frantici s 2/3, tj. 0,66 A nakonec pry Britove s vice nez polovinou, tj > 0,5 Takze spravne serazeni tech cisel je, ze nejvíc se vymlouvaji Frantici Britové Němci 😂😂😆

naidka ( 23. září 2018 07:56 )

Průzkumy také prokázaly, že průměrný člověk dokáže udržet plnou pozornost 2 hodiny. Takže delší nebo celodenní schůze a školení jsou zbytečné mrhání časem.

Deneček ( 23. září 2018 06:08 )

Ale nejsou k ničemu,přednášející těchto přednášek jsou královsky placení.

Zobrazit celou diskusi