Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kněžínek si užil líbánky na Mauriciu. A prozradil, kolik v posledních letech přibral

Autor: Jakub Veinlich - 
20. září 2018
06:30

Sotva nastoupil do vlády, přišel o svobodu. Jan Kněžínek (za ANO) se jen pár týdnů po jmenování ministrem spravedlnosti oženil a hned vyrazil také na svatební cestu. S novomanželkou Pavlou – bývalou mluvčí Legislativní rady vlády a šéfkou kabinetu několika ministrů vyrazil na indický ostrovní stát Mauricius. Kněžínek Blesk Zprávám řekl, že pár dní nepracoval. Prozradil také, že se po svatbě chystá shodit pár kilogramů.

Proč právě Mauricius – ostrovní stát v Indickém oceánu? Podle Kněžínka to byla jen náhoda, po které už ale dlouho pošilhával. „Byla to lokalita, která nás dlouhodobě lákala a podle mě je na svatební cestu úplně ideální. Moc krásný ostrov, moc se nám tam líbilo a celkově se svatební cesta vydařila,“ popsal čerstvý ženáč Kněžínek.

Líbánky si se svou novopečenou manželkou prý užili nejen v hotelu, ale také část ostrova stihli procestovat. „Poznali jsme místní krajinu, která je tam opravdu úžasná, jsou tam opravdu moc milí lidé a rádi se tam někdy v budoucnu podíváme znova,“ neskrýval ministr nadšení z několikadenního odpočinku a rozplýval se ještě dál.

„Už jen jezdit vlevo pro nás byl zážitek, krásné vodopády, deštný prales, nádherné pláže, opravdu moc krásné místo,“ vylíčil místní krásy.

Na dobu líbánek prý hodil ministrování alespoň na čas za hlavu. Vlastně mu ani nic jiného nezbývalo, bez internetu byl totiž odříznutý od okolního světa.  

„Naštěstí jsem neměl aktivovaný internet v mobilu a wi-fi tam nebyla moc dostupná, takže jsem si to opravdu užil i z tohoto pohledu,“ dodal ministr.

Poté, co Blesk Zprávy zveřejnily jeho svatební fotografie, rýpli si do šéfa české justice někteří čtenáři. Na dálku mu doporučili, aby ke krásné manželce „upravil“ i svou figuru.

„To jsem si se zájmem přečetl, ztotožnil jsem se s tím a budu se snažit na tom ve volných chvílích zapracovat,“  zamyslel se nad svými kily Kněžínek.

Zatím ale neví, ze kterého konce to vezme. V minulosti ale podle svých slov například běhal. „Za poslední dva, možná tři roky jsem nabral dobrých 25 kilo, takže když to dostanu dolů, tak to bude dobré, ale samozřejmě s tou funkcí to jde těžko,“ postěžoval si Kněžínek.

Náramky pro domácí vězení

Teď už je ministr opět v práci, Sněmovnou protlačil novelu trestního zákoníku, která zavádí například nový trestný čin maření spravedlnosti i některá nová protiteroristická opatření. V pátek má podle informací Blesk Zpráv představit konečně projekt elektronických náramků, které budou nosit odsouzení za drobné delikty, kterým soudy uložily domácí vězení. Podrobnosti se ale Kněžínek zdráhá zatím říct. „České televizi jsem letos slíbil, že to poběží, jinak rezignuji. Tak z tohoto důvodu rezignovat nebudu,“ řekl jen tajemně.

Video se připravuje ...
Další videa