Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Herec Will Smith (49) v slzách: Jeho parťačka z filmu „Já legenda“ stárne a přichází o sluch!

Fotografie
Upoutávka filmu „Já, legenda“ (2007)  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
19. září 2018
13:56

Věčnému srandistovi Willu Smithovi, který v mnoha svých rolích i civilním životě dokázal, že má také srdce na pravém místě, právě nyní moc do smíchu není. Jeho „kolegyni“ jedenáct let po natáčení společného filmu docházejí síly.

Roberta Nevilla, špičkového vědce, který se po epidemii způsobené nebezpečným virem ocitá sám uprostřed New Yorku, si Will Smith zahrál v roce 2007. Pod taktovkou režiséra Francise Lawrence (47) mu po většinu času před kamerou i mimo ni dělala parťačku fenka německého ovčáka Abbey (13, ve filmu se jmenovala Sam).

5175314:full:true:true

Pro natáčení fenku připravil trenér Steve Berens, nyní žijící v Los Angeles, kde stále cvičí kočky a psy pro film a reklamu. On stál také za zvířecími kousky ve snímcích Maska (1994), Klik – život na dálkové ovládání (2006) nebo v seriálu Scrubs: Doktůrci (2001 až 2010). A právě u něj tráví Abbey zasloužený důchod. „Stárne, sotva slyší, ale stále má ráda kosti a hry s míčem,“ prozradil Berens.

Will Smith se s Abbey při natáčení velmi sblížil, dokonce mu nikdy nevadilo, když řada diváků tvrdila, že právě postava Sam je skutečnou hlavní postavou katastrofické vize. „Podle mých zkušeností po spolupráci s mnoha herci – nemají příliš zájem mít za partnera zvíře. Bojí se, že je u diváků zastíní,“ řekl Berens. „Ale Will takový vůbec nebyl. Její význam pro film chápal. Byl to báječný chlap a báječná spolupráce,“ uvedl také s tím, že herec i fenka spolu měli nádherný vztah.

Připomeňte si film Já legenda v upoutávce:

Video  Upoutávka filmu „Já, legenda“ (2007)  - Warner Bros., INT
Video se připravuje ...

Přitom, když byl Will Smith malý kluk, měl psa, který zemřel po srážce s autem. Po mnoha prolitých slzách se Will zapřisáhl, že už nikdy jiného domácího mazlíčka nechce. Do Abbey se ale zamiloval na první pohled. Dokonce ji chtěl od trenéra získat. „Prosil jsem, škemral: dovolte mi se Abbey ujmout. Prosím, prosím, dovolte mi být jejím páníčkem! Jenže ona už měla svou vlastní milující rodinu, takže náš vztah se nakonec stal jedním z těch letních hollywoodských románků,“ vzpomíná Smith. Abbey ho zarmoutila prý jen dvakrát – když její postava ve filmu zemřela a nyní, když sleduje, jak stárne. Němečtí ovčáci se totiž dožívají zhruba takového věku, jaký fenka má.

Zobrazit celou diskusi