Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do Řecka už nikdy! Mladé Angličanky strávily víkend ve špinavé cele. Dostali je tam jejich zhrzení nápadníci

Autor: ital - 
20. září 2018
20:32

Místnost byla cítit cigaretovým kouřem. Zdi předchozí obyvatelé počmárali nápisy a postříkali krví. Kluzká podlaha páchla močí. Vězeňské kavalce zapáchaly ještě hůř a z jednoho navíc vytékala podezřelá tekutina. Dvojice vyděšených dívek tam strávila nezapomenutelné dny.

 

Dvě dvacetileté Britky, Shona Cox a Vicki Albone zamířily na dovolenou na řecký ostrov Korfu. Tam v pátek 24. srpna potkaly na pláži skupinku mužů. V podvečer Shona vyzvala jednoho z nich, aby se šel vykoupat do moře pouze trenýrkách. Zatímco jeho kamarádi vytáhli telefony, aby mohli Christophera natočit, dívky vzaly jeho oblečení a odnesly ho o několik lehátek dále. „Braly jsme to jako vtip. Pak jsme šly na hotel,“ řekla Shona serveru Daily Mail.

Jaký to byl však pro ně šok, když na dveře jejich pokoje ve čtyřhvězdičkovém hotelu Labranda Sandy Beach Resort večer zaklepala policie. Strážníci požadovali po dívkách, aby navrátily oblečení a hodinky Rolex v hodnotě 400 liber (cca 11 500 Kč), jinak jim prý hrozí zatčení.

Turistky se bránily tím, že si Christopher příběh upravil a že se nikdy nedotkly jeho majetku se zlým úmyslem. „Prý řekl, že nás jeho kamarádi pronásledovali až do hotelu a viděli nás, jak vcházíme dovnitř s oblečením i hodinkami. To byla ale naprostá lež. Hodinek jsme se ani nedotkly a nikdo nás nepronásledoval,“ hájí se Shona Cox.

„Přestože jsme jim několikrát vysvětlovaly, že jsme nic nevzaly, stále vyžadovali navrácení věcí a nakonec nás zatkli,“ říká dívka. Policie obě domnělé delikventky odvezla na stanici, kde s nimi sepsali protokol.

„Zacházeli s námi příšerně. Byla to nejhorší zkušenost v mém životě. Zavolali nás do místnosti, kde jsme se musely svléknout, aby nás prohledali,“ popisuje Shona nejnepříjemnější situaci. „Cely byly naprosto otřesné, stěny plné graffiti a krvavých skvrn. Podlaha byla od moči a postele měly shnilé matrace. Z jedné z nich dokonce vytékala jakási tekutina.“

Podle slov dívek jim policie dokonce odepřela jídlo a vodu. Od sobotního oběda nedostaly vůbec nic až do nedělních osmi hodin ráno. Následujícího dne se měl konat soud, který byl ovšem odročen až na středu, kdy se měli vrátit Christopherovi přátelé jako svědci.

Zbývající dvě noci mohly dívky sice strávit v hotelu, ale byly k smrti vyděšené. Celou středu čekaly na telefonát se zprávou o verdiktu. Ten přišel okolo 5. hodiny odpoledne. Ke své velké úlevě se dozvěděly, že nebyly shledány vinnými a mohly odjet domů.

„Je to varování pro všechny, kteří jedou do Řecka. Je to hezké místo, ale když se dostanete do potíží a potřebujete pomoci, zachází s vámi takovýmto způsobem,“ poznamenala zklamaná Shona. 

vihor ( 2. listopadu 2018 22:06 )

Já bych neřekl, že se chovají tak špatně jenom k turistům, ale ke všem. Lidé z Evropy by normálně do zemí jako je Řecko, Turecko, Tunisko, Egypt či Spojené Arabské Emiráty nejezdili. Turistický byznys proto vytváří virtuální realitu nablýskaných letovisek a úžasných katalogových fotografií, protože tam levně nakoupí kapacity a draho je prodají turistům, kteří si myslí, že si kupují luxus. A dokud platí a pohybují se v této zlaté kleci, byznys funguje. Jakmile ovšem vykročí mimo, setkají se s pravou tváří dané země a skutečným životem v ní, který cestovka v katalogu samozřejmě nepopisuje. Špinavou ulici plnou odpadků a potulných psů jsem v katalogu cestovek uvedených zemí opravdu ještě nikdy neviděl, přitom je to tamní realita

pekaaaros ( 21. září 2018 12:11 )

Britky vs Řekové. Kravky vs Maníci. Řekové jsou divní, moc je nemusím. Ale Britky? Úplně mimo holky.

pepen ( 21. září 2018 08:54 )

Bohužel v cizině se policie chová k turistům hnusně !!!Je tam jazyková bariéra..málo kdo umí anglicky...u policie jsou většinou tydýt...hlavně musí být namakaný !!!Pro ně jste póvl. !!!

slovan1954 ( 21. září 2018 00:25 )

 Pravidlo,že nevěř ani vlastní prd@li platí hlavně v cizině!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání