Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče vzali Martina (†3) a Milana (†4) na nákupy. Během cesty domů všichni zemřeli strašnou smrtí.

Autor: rc - 
18. září 2018
18:43

Obyčejný nákup skončil neuvěřitelnou tragédií. Rodiče se vypravili nakoupit sladkosti pro kamarády malého Milana, který měl druhý den ve školce slavit páté narozeniny. Domů se už bohužel nikdy nevrátí. 

Na Slovensku si připomínají smutné výročí. Osudná událost se odehrála před rokem, v neděli 17. září 2017. Právě tehdy se čtyřčlenná rodina vracela z nákupů ze slovenského města Levice. Mladí rodiče Zuzana (†27) a Martin (†24) vzali své dva malé synky Martina (†3) a Milana (†4) do obchodu, aby tam nakoupili sladkosti pro Milanovy kamarády. Jejich starší syn měl druhý den oslavit páté narozeniny. Těch se však chlapec už nedožil. Rodina se na cestě srazila s autobusem. Řidič autobusu vyvázl bez zranění, zranili se však tři pasažéři. Čtyřčlenná posádka Seatu Cordoba neměla naději vyváznout. Také proto, že vůz po srážce zachvátily plameny. Všichni uhořeli.

Přesto, že od tragické nehody uběhl rok, obyvatelé obce Plášťovce, odkud rodina pocházela, jsou stále v šoku a na sympatické mladé lidi a na jejich děti stále vzpomínají. „Zůstala tu po nich jedna velká prázdnota,“ řekla serveru Pluska.sk ředitelka školky Klára Olczárová. Dodala, že malého Milana postrádají jeho kamarádi ve školce. „Dvě dětičky, s kterými nejvíce hrál a kamarádil, pro něj nejednou plakaly. Všechny hračky a všechny věci, které by mohly dětem mrtvé bratry připomínat, jsme dali pryč,“ uvedla ředitelka školky.

Dům, který rodina obývala, zůstal po smrti rodiny prázdný. „Nikdo v něm nebydlí. Její otec se odstěhoval někam k Štúrovu. Nejednou si na ně a na to, co se tam stalo, vzpomeneme,“ řekl Tomáš Sádovský, bratranec Zuzany. „Velmi dobře jsme se znali. Náš malý si s Martínkem hrával. Dokonce i teď se na oba dva bratry ptá, kde jsou a kdy přijdou. Byla to hrůza, jaká se neměla stát,“ dodává žena, která bydlí v sousedství.

Jarabak ( 19. září 2018 13:03 )

Dneska žádnej chytrák, co bude psát, že auta hoří jen v amerických filmech?

nika70 ( 18. září 2018 21:44 )

Možná blbý, ale asi je dobře, že to nepřežili i rodiče. Jinak by se trápili bez synů celý život.

Monikay ( 18. září 2018 19:27 )

tragédie

ja-stana ( 18. září 2018 19:07 )

Hrozné, ale kdyby nevjeli do protisměru, tak by se to nestalo.

Zobrazit celou diskusi