Dopravu nejprve ochromila nehoda ve Strašnicích. Luxusní stříbrné BMW tam krátce po tři čtvrtě na osm skončilo napasované v »čumáku« tramvaje. V úseku Strašnická – Nádraží Hostivař dopravní podnik zavedl náhradní autobusovou dopravu X22. „Linka číslo 22 je ukončena na Radošovické a linka číslo 26 je odkloněna od Strašnické k Nádraží Vršovice a ukončena na Zámecké,“ uvedl během dopravního omezení DPP na svém webu.

„Bydlím přímo naproti, protahuju se před oknama, BMW zahýbalo do servisu, nevidělo tramvaj, která do BMW zezadu napálila. Napresovala ho na další tramvaj na zastávce,“ řekl pro Aktu.cz na místě první nehody svědek. Po 9:00 se ve Strašnicích provoz obnovil.

Ke druhé nehodě auta a dopravního prostředku na kolejích došlo ve Vršovické ulici v Praze 10. Zasahují zde hasiči, podle kterých není potřeba nikoho vyprošťovat. Probíhá zajišťování místa nehody proti požáru, je tu jedna zraněná osoba. Podle informací Aktu.cz tramvaj vlivem střetu vykolejila a poškodila lampu veřejného osvětlení, která byla nestabilní. Kvůli tomu se zdrželo obnovení provozu, tramvaje už ale opět jezdí v normálním režimu.

Fotogalerie
12 fotografií